Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

Fenerbahçe Göztepe’ye Neden Puan Verdi?

Fenerbahçe takımı yeni teknik direktör Jose Mourinho geldiğinden beri farklı bir oyun oynuyor ama takım hala Mourinho’nun oynatmak istediği oyun felsefesinden uzak. Zamanla hem yeni transferler hem de oyuncuların bu sisteme uyumu ile takım oyunu gelişecektir. Ama dün de görüldüğü gibi puan kayıpları da olacak görünüyor.

Mourinho ilk geldiği günden beri “hızlanmamız gerek” diyor. Dün sahada hızlı bir Fenerbahçe oyunu göreniniz var mı?

Peki takımlarına 1-0’lık skorlarla maç kazanma alışkanlığı aşılayan Mourinho’nun iki ay önce geldiği Fenerbahçe’de bunu hala başaramaması ve takımın hemen her maç birkaç gol yemesi normal mi?

Düne dönelim. Göztepe takımı sahanın her yerinde çok iyi baskı uyguladığı için Fenerbahçe ilk golü atana dek oyunu ileriye yığamadı. O yüzden de bu sezon ilk defa ilk 11 başlayan iki kule Dzeko ve En-Nesyri etkili olamadı.

Bu arada Göztepe takımı baskıyla kazandığı toplarda etkili oldu ve birkaç tane ciddi gol fırsatı yakaladı. Hatta bir golü VAR’dan geri döndü.

Bu süreçte Fenerbahçe geriden topla çıkmakta zorlandı. Livakoviç her ne kadar harika bir maç çıkarsa da defalarca degajla topu oyuna sokmak veya verilen geri paslarını ayağıyla rakip sahaya kadar uzaklaştırmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe uzun yıllar sonra Süper Lig’e çıkmış ve kadrosu çok da üst düzey olmayan bir takıma karşı geriden topla çıkmakta zorlanıyorsa bu işte bir problem var demektir.

Ne vakit Göztepe baskısı ve temposu biraz düştü, Fenerbahçe sazı eline aldı ve iki kulesi Dzeko ve En-Nesyri ile golleri buldu. Özellikle Szymanski’nin harika ortasına, bence pasına, En-Nesyri’nin yaptığı kafa vuruşu bir fizik profesörünün yapabileceği bir hesap hassasiyetindeydi.

Ama 2. yarı kornerden yenilen basit ilk gol, ardından Fenerbahçe’nin kaçırdığı net fırsatlar, Göztepe’nin artan baskısı neticesinde son dakikalarda geride kapanan Fenerbahçe için olan oldu ve 90+5’te Göztepe’nin beraberlik golü geldi.

Fenerbahçe gibi geniş ve üst düzey bir kadroya (252 milyon Avro) ve dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birine sahip bir takımın ligin yeni takımlarından birine 2-0 öndeyken puan vermesi kabul edilir bir durum değil.

Fenerbahçe takımının 2-0’dan sonra rakibine üstünlüğünü kabul ettirmesi, rakibine “bu maç artık dönmez” hissiyatını vermesi gerekirdi. Yapamadı!

Kimse “yeni 6 numara gelmediği için böyle oldu” bahanesi ardına sığınmasın çünkü 18 milyon Avro kadro değeri olan Göztepe’nin emeğine saygısızlık olur!

Bu gidişatı bir an önce olumluya ve başarıya çevirmek bana göre %75 Mourinho ve %25 Fenerbahçe yönetiminin elinde. Fenerbahçe seyircisinin daha fazla başarısızlığa tahammülü yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum