Mehmet Y. ULUTAŞ

Mehmet Y. ULUTAŞ

Trump’ı Neden Saf Dışı Etmek İstediler?

ABD eski Başkanı ve 2024 Başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi Parti adayı Donald John Trump’a 13 Temmuz 2024 Cumartesi günü öğleden sonra düzenlenen seçim mitingi sırasında suikast girişiminde bulunan Thomas Matthew Crooks’un neden bu işe kalkıştığına dair hala net bir cevap yok.

Ama Trump’ı korumakla görevli Gizli Servis ekibini görevlerini ihmal ettikleri yönünde çok ciddi suçlamalar var. Nasıl olmasın ki! İşte size dakika dakika olanlar:

17:10 - Crooks şüpheli şahıs olarak tespit edildi.

17:30 - Crooks’un elinde menzil belirleyici alet tespit edildi.

17:52 - Keskin nişancılar Crooks’un çatıda olduğunu tespit etti. Birçok vatandaş da Crooks’un çatıda sürünerek hareket ettiğini görüp polisleri uyardı.

18:02 - Donald Trump sahneye çıktı.

18:08 - Gizli Servis ekibinin şefi, Crooks tüfeğiyle çatıda görülebildiği halde kendisi emir verene dek vurulmaması için talimat verdi. (*)

18:12 - Crooks ilk atışı gerçekleştirdi.

İlk atıştan 11 saniye sonra Gizli Servis’in keskin nişancıları Crooks’a nişan aldı.

İlk atıştan 26 saniye sonra Gizli Servis’in keskin nişancıları Crooks’u öldürdü.

İlk atıştan 43 saniye sonra Gizli Servis’in “şüpheli etkisiz hale getirildi” telsiz mesajı duyuldu.

İçinizden “bu kontrollü bir suikast girişimiydi” diyen varsa bir kez daha düşünsün. Çünkü eğer Trump saliselerle ölçülebilen bir sürede kafasını biraz yana çevirmese o kulağına gelen kurşun belki de hayatta en son hissettiği şey olacaktı. Hiç kimse kendi hayatını bu kadar riske atmaz!

20 yaşındaki bir gencin olaydan bir saat önce şüpheli olarak tespit edilmesine, olaydan 20 dakika önce mitinge katılan birçok insan tarafından çatıda fark edilmesine ve bunların polisleri uyarmalarına rağmen, göz göre göre Trump’a ateş açmasına fırsat verilmesi hayatın doğal akışına uygun değil.

Olaydan bir gün önce birkaç yatırım firmasının Trump’ın şirketlerinin borsadaki hisselerine “put” yani satış opsiyonu koyması, Trump’ın bertaraf edilmesi sonucunda bu hisselerin dibe vurması halinde çok büyük paralar kazanacak olmaları da bu işin içinde başka bityeniği olduğunu işaret eder nitelikte.

235 senelik ABD tarihinde kırkbeş (45) Amerikan Başkanının yedisine (7) suikast düzenlenmiş ve bunların dördü (4) ölmüş ve üçü (3) yaralanmış. Neredeyse her altı (6) Başkandan biri suikasta maruz kalmış. Yani ABD buna ne yazık ki alışık!

Kesin olan bir şey varsa o da Trump’ın yeniden ABD Başkanı olması ve hatta yaşaması bile istenmiyor. Muhtemelen Biden’ın berbat münazara performansından sonra Kasım ayında ABD Başkanlığına seçilmesi neredeyse kesinleşen Trump’ın saf dışı olması amaçlandı.

Suikast girişimi başarısız olunca şimdi yeni plan devreye girdi. O da Biden’a sağlığını bahane ederek yarıştan çektirmek ve yerine “seçilebilir” bir Demokratik Parti adayı yerleştirmek. Nitekim Biden’a hafta başında Covid teşhisi kondu ve son birkaç gündür Biden’ın bırakmasını isteyen etki ve yetki sahibi politikacıların sayısı hızla arttı.

An itibariyle Biden’ın yerine ikame ettirilmesi için öne çıkan altı (6) aday adayı var. Bunların üçü (3) kadın, ikisi (2) erkek, biri (1) de eşcinsel ve anketlere göre şöyle sıralanıyorlar:

Kamala Harris: Başkan Yardımcısı. En önde görülen ve bazı DP’lilerin şimdiden işaret ettiği aday adayı.

Gavin Newsom: Kaliforniya Valisi.

Michelle Obama: Eski Başkan Obama’nın eşi.

Pete Buttigieg: Ulaştırma Bakanı.

Gretchen Whitmer: Michigan Valisi

Robert F. Kennedy Jr: Eski Başkan Kennedy’nin yeğeni.

Biden, veya yukarıda saydığım aday adaylarından birisi, veya tamamen farklı birisi 19-22 Ağustos 2024 tarihleri arasında Chicago’da yapılacak Demokratik Parti Kongresi’nde oy kullanma hakkı olan 4.765 parti delegesi tarafından seçilecek.

Tüm dünyada çok garip hadiseler cereyan ediyor. Önümüzdeki birkaç ay bir çok olaya gebe görünüyor! Hep beraber izleyip göreceğiz.

(*) Bu şef bu anlaşılmaz emrinden dolayı birkaç gün önce kovuldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.