Kemal BOZKURT
Amerika'dan Avusturalya'ya
Amerikadan Avusturalya'ya
İlk Kurban Derisi savaşlarını!1980 senesinde yaşamıştım. 12 Eylül'ün üzerinden henüz birkaç ay geçmiş olduğu için herkes istim üzerindeydi. Üsküdar İHL cefakar müdür yardımcısı Hüseyin Karadağ 4 günlük bayram tailini derileri toplamak adına o zamanın okul binası olan tarihi toptaşı Cezaevi binasında geçirmişti.
Biz talebeler için tanıdıklarımıza derilerini İHL e bağışlamalarını istemek ise müthiş zevk veren bir gururlu çalışmaydı. Hiç unutmam Beykoz Tokatköy'den 7 kişiden deri bağışı almıştım okulumuz için. Yine bir arkadaşımız rekor seviyede tam 90 deri bulmuştu. Keşke o günlerdeki samimiyyete dönebilsek.
Eskiden hem fakirlikten, hem de imkansızlıktan dolayı fazla kurban kesen olmazdı. Dolayısıyla 10 sene öncesine kadar mevzu Deri Meselesiydi. Son yıllarda ise hem dünya genelindeki müslümanlar ekonomik olarak ilerledi hem de imkanlar daha genişledi. Bununla birlikte uzun bayram tatilleri devreye girdi ve birçok müslüman kurbanlarını vekaletle kesme yoluna gitti.
Dolayısıyla eskiden gündemde olan deri savaşlarının!! yerini şimdi bizzat kurban kesme aldı. Özellikle Amerika, Avrupa ve Avusturalya da yaşayan müslümanlar, bulundukları yerlerde fakir bulmakta zorluk çektiklerinden kurbanlarını vekalet vererek diğer fakir müslüman ülkelerde kestirtme yolunu tercih eder oldular. Tabii bu işi bizzat kendileri yapmıyor yine son yıllarda sayıları hızla artan üstelik uluslararası hizmet
Bendeniz siz kıymetli okuyucularıma
Birisi merkezi ABD de olan ve 24 ülkede hizmet
Başka nice hayırlı müeseseler vardır mutlaka. Lakin yakınen bildiğim için ben bu iki organizasyonu hassaten tavsiye ediyorum.
Bu vesileyle hepinizin mübarek Kurban Bayramlarını ayrı ayrı tebrik ediyor, Yüce Mevlamızdan hayırlı, bereketli, sıhhatlı, başarılı uzun ömürler ve daha nice bayramlar niyaz ediyorum.
Karşı kıyıdan hepinize selamlarımla.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.