xxx444
Yargıtay'ın bildirisiz tek bir günü geçmesin
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, diyor ki: Bildirinin arkasındayız. Bizim açıklamalarımız tamamen hukuksal ve kurumsal çerçevede olur. Eğer bu alanlarda ihtiyaç olursa görüşlerimizi yine açıklarız. (Dünkü Milliyet)
Gerçeker, Şemdinli davasında sanık astsubaylara verilen hapis cezasını bozan kararın altında imzası olan 9. Ceza Dairesi'nin başkanı iken
Geçen Şubat'ta Yargıtay Başkanlığı'na seçilmişti.
Göreve geldikten kısa bir süre sonra gazetecilere aynen şunları söylüyordu:
Hakimlerin başka kurumlarla ilişki kurmuş kişiler gibi, politikacılar gibi konuşmaması gerekir. Bir şeyi çok söylerseniz sözünüzün değeri düşer! (Vatan, 21 Şubat'08)
Aynı sohbette Yargıtay Başkanı'na Türkiye'de bir rejim tehlikesi görüyor musunuz? diye sorulmuş; Gerçeker şu cevabı vermişti:
Böyle bir şey söylemem mümkün değil. Birey olarak da, Yargıtay Başkanı olarak da rejim tehlikesi var diyemem
Şubat'ta bunları söyleyen Yargıtay Başkanı, Mayıs'ta Y-Muhtıranın lokomotifi oluveriyordu
Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bildirisi Eski Statüko hesabına yapılan bir çıkıştı
Gerçeker, bu kadar kısa bir süre içinde yüz seksen derecelik bir dönüş yaptığına göre, İyi Saatte Olsunlar cenahından bir telkin mi almıştı, acaba?
Hatırlarsanız, Mumcu ve Ağar'ın 367 konusundaki görüşleri Çankaya oylamasına az bir zaman kala birdenbire değişivermişti
Baykal da önceleri Kanadoğlu Prodüksiyon antetli 367 Şartına itibar etmiyordu. Ne var ki, CHP fazla vakit geçmeden 367'nin en hızlı savunucusu haline gelivermiş, Çankaya oylamasını uçarcasına Anayasa Mahkemesi'ne götürmüştü
Sonuçta ne mi olmuştu?
367 Hurafesi adlı korkutmaca filminde rol alan aktörler de; filmin gizli yapımcısı İyi Saatte Olsunlar firması da kaybetmişti!
Yargıtay Başkanı Gerçeker, Fikret Bila'ya şöyle diyor:
Biz görüşlerimizi niye açıkladık? Bir yargı reformu strateji belgesi söz konusu. Bu belgede öngörülen bazı düzenlemelerin yargı bağımsızlığıyla çeliştiğini gördüğümüz için açıklama yaptık. Görüşlerimizin arkasındayız.
Y-Muhtıra ne kadar da masummuş, öyle!
Yerseniz, tabii
Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ve kapatma davasıyla ilgili kararlarını etkilemek için gardınızı alan bir bildiri yayınlayacaksınız; Milli İrade'yi küçümseyen, yasama organını itham eden ifadelere yer veren bir metne imza atacaksınız; Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın olumlu tablo çizen sözlerini bloke edebilmek için güç gösterisi yapacaksınız
Sonra da tutup yargı reformu strateji belgesi ekseninde bir açıklama yaptık falan diyeceksiniz
Kimse yutmaz, bu numaraları
Yargıtay Başkanlar Kurulu, 365 gün bildiri de yayınlasa
Türkiye'nin yeni yoluna taş koymayı başaramaz!