Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

Hz. Muhammed: Yahudileri Cezîretül Araptan Çıkarın

Resulullah sallallahu Aleyhi ve sellem, Buharî, Ebu Davud, Ahmed b. Hanbel’de geçen bir hadis i şerifte;”Müşrikleri Cezîretü’l-Arap’tan defedin!” buyurmuş. Hadisin orjinali, ahricu’l müşrikîne min cezîreti’l-Arab diye başlıyor. Ahricu, çıkarın demek. Ahricu, Türkçe’ye yerleşmiş olan ihrac kelimesiyle aynı kökten. Umre ve Hac yapanlar Arap görevlilerden huruc kelimesini çok duyarlar. Huruc çıkış demek. Onlara Kabe’nin çıkış kapısını sorarsanız size teyit anlamında ‘huruc?’ derler. Yani hurucu mu sordunuz, çıkış kapısını mı sordunuz demek isterler. Ahricu, huruc, ihrac ayni kökten. Ahricu da, çıkarın demek. Ahricu’l müşrikîne min cezîreti’l Arap, Müşrikleri Cezîretü’l Arap’tan çıkarın demek. Cezîretü’l-Arap ise Arap yarımadasıdır.

Bu hadis i şerifi Rahmetullahi Aleyh Mahmud Es’ad Coşan’ın “Yolun En Doğrusu” adıyla Server Yayınlarından çıkan 10 ciltlik hadis kitabının 1. Cildinin 180. sayfasında okudum. Merhum Es’ad Coşan bu hadis i şerifi açıklarken Cezîretü’l-Arap’ı da şöyle tanıtıyor. “Cezîretü’l-Arap; Basra ile Filistin arasının aşağısı, yarımadanın her tarafıdır.” diyor. Hadis i şerifi açıklamaya ise şöyle devam ediyor:”Burada Allah’a şirk koşan insan bırakmayın! Allah’ı doğru düzgün tanımayan bir insanın burada yaşamaya hakkı yok, çıkarın!”

İşte sevgili Peygamberimiz böyle buyurmuş;”Burada yani Ceziretü'l-Arap'ta-Arap yarımadasında Allah’a şirk koşan insan bırakmayın! Allah’ı doğru düzgün tanımayan bir insanın Arap yarımadasında yaşamaya hakkı yok, çıkarın!” buyurmuş.

Bütün bunları okurken şu anda Arap yarımadasında yaşanan katliamlar gözümün önünden geçti. Sevgili Peygamberimiz bize tenbih etmiş ama biz onun sözünü tutmamışız. Şimdi Cezîretü’l-Arap, kum gibi müşrik kaynıyor.

Okuduğum kitapta bu hadisin arkasından ikinci bir hadis geliyor. Dikkat edin. Ahmed b. Hanbel, İbn Ebî Şeybe, Tayalîsi, Ebu Davud Süleyman b. Davud b. El Cârud, Müsnedü Ebî Davud et-Tayalîsi’de geçen bu ikinci hadis i şerifte de sevgili Peygamberimiz Aleyhisselam;”Hicaz’ın yahudîlerini ve Necran halkını Arap yarımadasından çıkartın!” buyuruyor.

Rahmetli Es’ad Coşan Hocaefendi Peygamberimizin bu kıymetli sözlerini bize şöyle şerh ediyor. Allah ondan razı olsun, dinin özünü anlattığı için.

“Hicazın yahudilerini oradan çıkarın!

Hicaz, Arap yarımadasının garp tarafında Mekke’nin, Medine’nin bulunduğu mıntıkaya verilen isimdir. Peygamber Aleyhisselatü vesselam Efendimiz, Hicaz’dan yahudileri Hicaz yahudilerini ve ehli Necran’ı çıkartın demiş.

Necran da Yemen’de bir mıntıkanın adıdır. Orada da hristiyanlar kümelenmiş, hem de muannid hristiyanlar; hak söylendiği halde kabul etmemişler. O yahudileri ve hristiyanları Cezîretü’l-Arap’tan, Arap yarımadasından çıkartın buyurmuş.”

Es’ad Coşan Hocaefendi, bu hadisi Peygamberimizin vefatına yakın zamanda söylediğini belirtiyor. Peygamberimiz Efendimizin “Cezîretü’l-Arap’taki İslam’a düşman grupları buralarda tutmayın, İslam’ı baltalama çalışması yapmasınlar.” demek istediğini belirtiyor.

İşte Arap yarımadası bugün İslam düşmanlarının cirit attığı bir bölge olmuş durumda. O İslam düşmanları Filistin’de, Yemen’de, Lübnan’da Müslümanları öldürüyor. Evlerini yıkıyor, her şeyi tahrip ediyor. İşte sevgili Peygamberimizin sözleri, işte Arap yarımadası. Allahu Teala yüce kitabı Kur’an’da Allah’a ve Rasülü’ne itaat edin buyuruyor. Allah’ın Rasülü kim?

İşte müşrikleri, yahudileri, hristiyanları Arap yarımadasından çıkarın diyen Muhammedi Mustafa sallallahu Aleyhi ve sellem.

Ama sevgili Peygamberimiz Aleyhisselam Kur’an’ı dinleyip anlamak isteyen, İslam’ı öğrenmek isteyen herkese müsaade etmiştir. Fakat bu iyi niyeti kötüye kullananlara müsaade etmemiştir. Bugün Arap yarımadası yahudiler ve onun destekçileri olan hristiyan ve müşrikler tarafından istila ediliyor. Onların buradan çıkarılmasının zamanı gelmiştir. Allah İslam milletine uyanıklık versin. Yeryüzünde tek din İslam olacaktır. Zaten İslam’dan başka hiçbir din ve öğretide huzur ve barış bulamazsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.