Hanzala Yüzünü Dönmeyecek

Hayvanlara benzeyen yanlarımız olduğunu anlamamız için deneyimlerden geçmiş olmamız gerektiğini gördüm.

Evet toplum olarak dört ayak üstüne düşen canlılardan farkımız yok. En zor anda her zaman hayvansal iç güdüler devreye girdiği gibi toplum olarak alacağımız kararlarda da koyun, kuzu gibi toplu iletişim halindeyiz.

Olaya intikal etmeden önce duygularımı yazmamda sakınca görmedim. İsrail- Filistin savaşı üzerinden koca bir 7 ay geçti.

İsrail’in kabul edilemeyen ahlaksızca uyguladığı planlarını film izler gibi izliyoruz.

Türkiye olarak yavan kaldığımızı söylemekten asla çekinmiyorum. Yavan nedir belki bilmeyen olabilir.

Yavan: Katıksız, yiyecek anlamı taşır. Yağı-tuzu-suyu olmadan yemek yeme tabiride eş değerdir.

Evet Türkiye olarak olayın bu tarafındayız. İnsanlar ve tüm canlılar bombalar altında kalırken bizler aksiyon sahnesi izler gibi izledik daha sonra bir güzel kınadık yapmayın dedik. Görevimizi bu şekilde ara ara yaptık.

Dış ilişkilerimizi seviyelendirsek. Ülke de ne kadar yabancı yatırımcı varsa iletişim eksikliği yaşatsak. Bizlerin boykotuna eş değer şekilde sonuçlanacaktır.

Türkiye’ye İsrailden gelen misafirlere doluyuz desek. Şu an burada duran İsrail vatandaşına hadi memleketine kardeşim desek.

Amerika’ya, Almanya’ya turist olarak gidecek olsak bizlere hemen buyurun efendim mi diyorlar?

Avrupa Birliği ülkesi olmadığımıza göre bizler de onlar gibi vizeli ülke neden olamıyoruz. Konya’da Mevlana Hazretleri olduğu için mi acaba?

“Gel, ne olursan ol yine gel, İster kâfir, ister mecusi, ister puta tapan ol yine gel, Bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir, Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel”

Dediği için herkese kapılarımızı açtık galiba demek istiyorum.

Halktan boykot beklemek yerine, büyük ihalelere imza atanları engellemek daha mantıklı olsa gerek.

Sığınma kamplarını bombalayacak kadar alçak olmak çok kötü evet ama bu insanlar evlerinde bombalandılar. Yaşam alanları işgal altına girdi. Kadınlarına, çocuklarına el sürüldü. Hastaneler ateşe verildi tek tek. Filistin birer birer hayalet şehre dönüştü. Binlerce insan ölüyor. Yakınlarının dilinden dökülen “İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciun” büyük metanet sahibi insanlar. İşte aklıma gelen Hanzala oluyor.

İsrail işgali altındaki Filistin'in dramını yansıtan sembol çizgi karakter Hanzala'nın karikatüristi Naci el-Ali'nin uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmişti. Tıpkı diğer doğruları söyleyenler gibi ve bize geriye;

Arkası dünyaya dönük üzgün, düşünceli, cesur! Hanzala kalır. Zulme sessiz kalanlara küs!

Affet bizi Hanzala affet... Sırtın hep bize dönük kalacak.

whatsapp-image-2024-05-27-at-20-32-54.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum