Türk Halk Müziği Ses ve Saz Sanatçısı Durmuş GÖÇ ile Söyleşi

whatsapp-image-2024-08-27-at-18-19-10.jpeg

Antalya’da ikamet eden Yozgatlı sanatçımızı aile evimizde misafir etmekten onur duydum.

Türk Halk Müziği sanatçılarımızdan olan Durmuş GÖÇ memleketi Yozgatı hiçbir zaman unutmadı. Yozgatımızın eserlerini Türkiye’nin dört bir yanına taşımaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

27.08.2024

• Durmuş GÖÇ kimdir? Bize kendinizi takdim eder misiniz?

⁃ Yozgat’ta doğup, büyüdüm on altı yaşıma kadar. Daha sonra İstanbulda ikamet ettim. Esas mesleğim fotoğrafçılıktır. Bu mesleği bana kazandıran uzun bir süre bu mesleği icra etmeme vesile olan. Yozgatın eski fotoğrafçılarından Foto Doğan olarak anılan Erdoğan BACANLI’dır. Kendisini rahmetle anmak istiyorum.

• Çok yönlü bir kişiliğiniz olduğunu duyuyordum. Müzik sanatınız haricinde spor dalında da başarılarınız olduğunu. Biraz bilgi almak isteriz.

⁃ On yıl İstanbul’da boks dalında kendimi geliştirdim. Birçok birinciliklerim oldu. 1976 öncesi boks dalında antrenörlük sınavına girdim ve kazandım. Daha sonra boks antrenörlüğü yaptım. Bu dalda birçok başarılara imza attım. Hayatımı halen spor yaparak ve sanatımı icra ederek yaşıyorum. Bağlamam ve öğrencilerim.

• Bağlama çalmayı ne zaman öğrendiniz, konser programlarınız veya belirli bir türkü günleriniz oluyor mu?

⁃ Ben Yozgat Yetiştirme yurdunda büyüdüm. Bu süre zarfında arkadaşım Bilal Coşkundan görmüştüm. Ders almadan kendimi yetiştirdim. Duygularımı bağlamamla anlatabiliyordum. Yurdumuzun bütün yörelerine ait türküleri hem çalıp hem söyleyebiliyorum. Türkiye’mizde bulunan il dernekleri benden yardım alır. Gecelerine, programlarına iştirak ettiğim gibi programlarının hazırlanmasına yardımcı oluyorum.

• Öğrenci yetiştiriyor musunuz? TRT Ses ve saz sanatçısı olarak anılıyorsunuz?

⁃ Birçok ses sanatçısı yetiştirdim, bağlama kursum var. Birçok öğrencim oldu devam ediyorum bu görevime. Onlarda sahne alıyorlar. En güzel mutluluk, onları sahnede izlemek oluyor. Bu duyguyu hiçbir şeyle satın alamazsınız.

• Kıymetli vaktinizi ahde vefa olarak değerlendirip. Hanemize iştirak ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Söyleşimiz sonunda sizden Yozgatımızın eseri olan Yozgat Sürmeli Türküsünü bağlamanızın yanınızda olmadığına üzülerekten sade sesinizle söylemenizi rica edeceğim.

⁃ Bugün buraya ustamın kardeşleriyle, yeğenleriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadım. Eski günlerimizi yad ettik. Yıllar sonra hayat bizleri buluşturdu. Bundan sonra inşallah yine görüşmek umuduyla veda ediyorum Yozgatım’a ve siz gönül dostlarıma.

- Memnuniyetle seslendirmeye çalışırım elbette. Birkaç sürpriz eserde seslendirelim.

Selam ve Muhabbetlerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum