Nedenleri Toplayalım Bakalım Neler Çıkacak

Bugün nedenleri bir çatı altına alayım istedim. Ne tarafa savrulacağız daha izlemekteyim! Neden zorunlu eğitim sistemi var? Neden öğretmenler ailelerin eğitemediği kütükleri yontmakla mükellef.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” Diyen Hz. Ali bu acziyet sahibi kimseleri görse ne hissederdi bunları düşündüm.

Ödev yapmadan okula gitmek en büyük ayıp olurken. Öğretmeni katletmek ne demek! Eğitim teröristleri asla affedilmemeli. Yaş sınırlaması kalksın! Bir insan canı artık değer kazansın.

Geçtiğimiz gün okul Müdürü cani öğrencisi tarafından katledildi.

Peki cezai işlemleri nasıl sürecek. Aslında çocuğun suçu yok, her suçun suçlusu önce ailedir. Cezası neyse ebeveynleri sorumlu olmalıdır.

Neden zorunlu eğitim! Diğer meslekleri kim yapacak? Bazı meslekler küçük yaşlarda öğretilmesi gerekir. Her meslek kâğıt üstünde öğretilmez, yapılan stajlarlada sağlıklı eğitim olmaz. Çocuğun sorumluluğu okula aittir. Bu zorunlu eğitime biran önce dur denilmeli.

Hani gazetelerin 3. Sayfasında manşette şöyle yazar. “Kan donduran olay!” Sahi insanlık kanınız donuyor mu?

Bir başka nedenlere gelelim.

Filistinde, İsrail askerleri tarafından katledilen insan sayısı 26 bin küsür. Peki kim yargılanıyor! Cevap veriyorum kanı donmuş insanlık.

İnsanlık ölmüş, kanı donmuş şekilde karşımızda duruyor.

İnsanların yaşama hakkı deniliyor. İnsan kim diyorum kendime?

Katiller, dünyanın gözü önünde canlı canlı bebekleri katlediyor. Peki kim dur diyor!

Çok kimse dur diyor, peki ne oluyor hiç!

Adaleti hangi çatı altında arayalım?

Nedenleri toplayacaktık değil mi! Haberlerde adını vermeyeceğim bir Belediyenin Nikah memuru geçen gün haber oldu. Nikah salonunda dua yapılmaz dedi. Hocanın elinden mikrofonu aldı. Kimine göre haklı, kimine göre haksızdı.

Biz nedenlerle ilgileniyoruz, ben olayın haklılığında veya haksızlığında olmayacağım. Neden resmi nikahlar camide hocalar tarafından kıyılmıyor?

Cidden bu konuyu düşünün? Dualar eşliğinde nikah yapılmasının ne kötülüğü olabilir.

Nikah memurları eşleri birbiri ile eş ederken eşleri araştırıyor mu? Kefil olabiliyor mu? Farkları ne cami hocasından? Neden nikah memuru resmi işlem olarak görünüyor, diğeri gayri resmi oluyor? Gerçek nikah önce Allah katında olan nikah değil mi? Tek elden neden yapılmıyor. Bu ülkenin yüzde kaçı Müslüman?

Resmi işlemleri hocalara layık görmemek neden?

Yabancı ülkelerde kilisede evlenen çiftlerin yaptıkları işlem hangisine giriyor?

Laiklik ibaresi bu duyguları neden etkiliyor.

Bir sonraki konu muhtarlarımız neden yeşil pasaport istiyor? Biz gereksiz bir bölüm derken sevgili muhtarlarımız yeşil pasaport aldılar diyelim. Nereye gidecekler, yanlarına tercümanda verecek miyiz? Ülkemizde sayısız gereksiz bölüm ve başkanlıklar olduğunu ve bu bölümlerde sayısız insanların boş boş oturduğunu biliyoruz. Geçen gün bir devlet dairesine gittik. Sabah saatleri 11.30 civarıydı binaya giriş saatimiz. Gideceğimiz bölümü ararken kapı açıktı bir odanın. Memurun biri kafasını elinin altına koymuş uyuyordu. Elbette onlarda insan ama bu durum o kadar fazla ki! Velhasıl işini isteyerek yapmayan insanların iş başında olması yüzünden Türkiye Cumhuriyeti zor durumda.

İnsanlar neden hak etmedikleri işlerin başında görev alır ki!

Yarın anneler günü neden biz Türkler Avrupa’nın her dediği günü onların dediği vakit kutluyoruz. Mayısın ikinci haftası demişler hop hadi kutlayalım. 1 Mayıs demişler hop kutlayalım. Babalar günü her yıl Haziranın üçüncü pazar günü. Kim söylemiş yine ABD. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü cidden bizlerle dalga geçmiyorlar mı? Bana mı öyle geliyor?

Neden bu günleri çıkaran Amerika gibi bir ülkeler ortada ne özgürlük var ne hak ne adalet ne düzen! İnsanlar diri diri ölüyor hala ve biz yüzsüz yüzsüz onların dedikleri vakit gün kutluyoruz.

Onlar bizim günlerimizi neden kutlamıyor soruyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.