xxx95
Erbakan kitaplığı 3
Dört gün önce yazdıklarımda hatırlattığım üzere; Türkiye'de ve İslâm ülkelerinde "Erbakan Araştırmaları" yapacak enstitüler, akademiler, merkezler açılmalı... Bilahare bunlar "uygulamalı" üniversite ve fakülteler seviyesine yükseltilmeli; "Millî Görüş" üniversiteleri, "Adil (Ekonomik) Düzen" üniversiteleri, "D-8 Sanayileşme, Kalkınma ve İşbirliği" üniversiteleri... Buralarda oluşturulacak "Erbakan Kitaplığı", "Erbakan Araştırmaları Külliyatı", "Millî Görüş Külliyatı", "Adil Düzen Külliyatı" ve bunlara istinaden kurulacak her türlü ilim ve amel, teori ve pratik, sanayi ve sosyal, "Yeni Bir Dünya ve Yeni Bir Medeniyet" yönü ağır basan siteler, şehirler, bölgeler ve dünyaya "örnek/model" bir ülke/Türkiye... Erbakan Hocamızın ülküsü de bu değil miydi...
Erbakan Hoca/mız, yaptıkları ve bıraktıkları ile bunun yolunu bize gösterdi...
Bundan sonra bize düşen sadece o yolda ve "O"nun izinde yürümek; inşaallah...
TÜRKİYE'NİN SANAYİLEŞMESİ SEVDASI VE ÇÖZÜMLER... Erbakan Hoca/mızın yazdıkları, yaptıkları ve bize miras olarak bıraktıkları üzerinde durmaya devam ediyoruz; 1976 yılına gelmiştik. 1970'li yıllarda Başbakan Yardımcısı olan Erbakan Hoca, bir taraftan Meclis'te yaptığı konuşmalarla kalıcı olan görüşlerini ortaya koyuyor, diğer taraftan bunları kitaplaştırıp yayımlatıyordu. Neydi o kitaplar? "Materyalizm ve Maneviyatçılık", "Türkiye'nin Sanayileşmesi", "Erbakan diyor ki", "Ağır Sanayi" ve "Başbakanlık Bütçesi Üzerindeki Tenkitlere Cevaplar"... 1979 yılında "4. Beş Yıllık Plan" hakkında Meclis'te yaptığı konuşması da kitaplaştırılan Erbakan Hoca; 1980 darbesi ve cezaevi yıllarında uzun bir süre yeni eser yazamamıştır. 1991 yılında "Körfez Krizi, Emperyalizm ve Petrol" ile "Türkiye'nin Meseleleri ve Çözümleri" adlı kitaplarını Rehber ve Semih Ofset yayınevlerine yayımlattı. Daha sonra bu kitapların birçok yayınevi tarafından farklı baskıları yapılmıştır. "Erbakan Hoca'nın Basın Toplantıları" da bu yıllarda birçok defa basılmıştır. Bu arada Kenan Evren'e cevaben "Kenan Evren'in Anılarındaki Yanılgılar" adıyla bir kitabı da yazmış ve yayınlatmıştır. "Ekonomik Durumumuz" gibi kapsamlı kitaplar ve onlarca konferanstan derlenmiş kitapları da yayınlanmıştır. 1993 yılında "Refah Partisi 4. Büyük Kongresi Açılış Konuşması" kitaplaştırılmış ve büyük ilgi görmüştür.
"YENİ BİR DÜNYA VE ADİL DÜZEN" Refah Partisi'nin kurulması ve o dönemde başlattığı "Adil (Ekonomik) Düzen Çalışmaları" sayesinde Millî Görüş Hareketi yepyeni bir hamle yapmış, ikinci şahlanışını gerçekleştirmiş, RP birinci parti olmuş, 54. Başbakan Erbakan Hükümeti cumhuriyet tarihimizin en başarılı hükümeti olmuştur... Bu dönemde Erbakan Hocamızın önderliğinde yapılan "Adil Düzen Çalışmaları" esnasında önce "TEŞHİS" sonra "TEDAVİ" kitapları ortaya çıktı; zamanla bunlar "ADİL DÜZEN" ve "ADİL EKONOMİK DÜZEN" çalışmalarına, konferanslarına ve kitaplarına dönüştü. Bu kitaplar Arapça, İngilizce, Rusça başta olmak üzere önemli dünya dillerine tercüme edilip basıldı. Son olarak bu çalışmalar geçtiğimiz yıl (2010) ESAM tarafından "YENİ BİR DÜNYA VE ADİL DÜZEN" kitabı olarak yayımlandı.
"TÜRKİYE'NİN KURTULUŞ YOLU", "MİLLÎ ÇÖZÜM VE 40 PROJE" 28 Şubat'ın hemen sonrasında Erbakan Hoca'nın yazdığı "Refah Partisi Savunması" kitabı yayınlanmıştır. 2002 yılında bu defa "Türkiye ve Ekonomi" ismiyle yeni bir kitap daha çıkartmıştır. Bu arada Bilkent Sakarya Salonu'nda veya ATV'de yapmış olduğu "Türkiye'nin Kurtuluş Yolu" gibi birçok konuşması da 2002-2005 yılları arasında çeşitli yayınevleri tarafından yayınlanmıştır. Tabi "Millî Çözüm ve 40 Proje" gibi kitapları da atlamamak gerekiyor. Bundan sonra yapılması gereken, "Erbakan Araştırmaları ve Uygulamaları" ile Erbakan Hocamızın mirasına ve misyonuna sahip çıkmak olmalıdır.