“Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Suçlarıyla Mücadele” konulu eğitim
TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile düzenlenen “Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP)” tamamlandı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Türkiye Adalet Akademisi iş birliğinde düzenlenen “Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP)” kapsamında Bosna Hersek Federasyonu, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti, Karadağ ve Sırbistan Cumhuriyeti hâkim ve savcılarına yönelik düzenlenen “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Suçlarıyla Mücadele” konulu eğitim programı tamamlandı.
17-21 Ekim tarihleri arasında TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi iş birliği ile Adalet Hizmetleri Eğitim Programı (AHEP) kapsamında düzenlenen “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Suçlarıyla Mücadele” konulu eğitim programına; Bosna Hersek Federasyonu Hâkim ve Savcılar Eğitim Kuruluşu Başkanı Dr. Sc. Arben Murtezic, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Hâkim ve Savcılar Eğitim Kuruluşu Başkanı Tomislav Cavic, Karadağ Devlet Hâkim ve Savcı Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ljiljana Lakic Ve Sırbistan Cumhuriyeti Yargı Akademisi Başkanı Nenad Vujic ile bu ülkelerde görev yapan özel yetkili başsavcılardan, akademisyenlerden, hâkim ve savcılarından oluşan 29 kişilik bir heyet katılım sağladı.
Programa katılan TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Rahman Nurdun; “Bu eğitimlerle gerçekleştirilen tecrübe paylaşımı çok önemlidir. Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Suçlarıyla mücadele dünya üzerindeki hiçbir ülkenin tek başına üstesinden gelebileceği bir mücadele değildir. Dolayısıyla ülkelerin birbirleriyle iş birliği içerisinde olmaları elzemdir. Bu şekilde bir tecrübe paylaşımının söz konusu olması çok kıymetlidir. Biz de bu anlamda bugüne kadar Türkiye Adalet Akademisi ile birlikte yaklaşık 120 program düzenleyerek, 2250 hâkim ve savcının eğitim almasına vesile olduk. Başta tüm bu programlara aktif katılım sağlayan, tecrübelerini paylaşan hâkim ve savcılar olmak üzere Türkiye Adalet Akademisi ekibine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, “Hem ortak bir yargı kültürü inşası hem de hukuk ve adalet alanında problemlerin çözülmesi noktasında ortak eğitimler önem arz ediyor” dedi.
Ayrıca, eğitim programının ardından, Türkiye Adalet Akademisi ile Karadağ Devlet Hâkim ve Savcı Eğitim Merkezi arasında hâkimlerin, savcıların, hâkim ve savcı adaylarının/yardımcılarının eğitimine yönelik iş birliği hakkında mutabakat zaptı ile Türkiye Adalet Akademisi ve Sırbistan Cumhuriyeti Yargı Akademisi arasında hâkimlerin, savcıların, hâkim ve savcı adaylarının/yardımcılarının eğitimine yönelik iş birliği hakkında mutabakat zaptı imzalandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.