Çeker “Mazi fiilini çekebilen Çok Az kişi çıktı”

Çeker “Mazi fiilini çekebilen Çok Az kişi çıktı”

Ehli Sünnet Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker yeni nesil öğrencilerin ibretlik HAL-i PÜR MELALİNİ yazdı

MİLLÎ EĞİTİMin HAL-i PÜR MELALİ: En temel bilgilerden bile yoksun bir gençlik. Diploma süper. diplomanın ifade ettiği bilgi yok x yok! Bu eğitim, bu gençler bu hale nasıl geldi! Anlamak imkânsız! Gençlerde 'ye iç eğlen'den öte birşey kalmamış. İdeal, sorumluluk duygusu, manevî değer kaygısı... karnesi süper zayıf, sıfırın altında! Geçenlerde İmam Hatip Lisesi mezunu 10 tanesi hafız 45 genç ile hasb-i halimiz oldu. Kur'anî yazı ile ismini yazabilen çok x çok az kişi çıktı. Elif ve vav harflerinin sonraki harfe bitiştiğini yeni gördüm!!! Hele orta 1 konusu olan mazi fiil çekimini, bu lise mezunlarından 2-3 kişi yapabildi, buna çok şükür dedik. Bunlar nasıl diploma alabiliyor!!! İHL'yi sadece örnek olarak veriyorum. Diğer bütün okullarda vaziyet-i hal böyle malesef. Eskilerin yazı yazışında bile bir asalet vardı. Heyhat!
Millî eğitim BAKANIMIZ Prof Dr YUSUF TEKİN beyin iyi niyetle birşey yapmak istediğini iyi biliyorum. Kendisine sonuna kadar destek çıkacağımızın efkâr-ı umumiyece net bilinmesini isterim. Millî eğitimde net ve keskin devrim yapılmasının millî beka meselesi olduğunu kabullenmek zorunludur!
EVVELA; 12 yıllık zorunlu eğitim ucubesi çöpe atılmalıdır.
SANİYEN; sınıfta kalma ve gerektiğinde okulla ilişkinin kesilmesi işlemleri mutlaka getirilmelidir. Mevcut durumun misali bir bantın üzerindeki eşya gibi. Eşya nasıl ki bant üzerinde öte yana kadar gidiyorsa, talebe de kayıt yaptırdığında eğitim bantına biniyor ve okur-yazar olmasa bile sonunda 'mezun' oluyor. Millî eğitim SERİ ÜRETİM kurumu olmamalıdır!
SALİSEN; disiplin her işin yarısıdır. Bir işte disiplin yoksa o iş rahmetli olur gider. Ciddi bir disiplin yönetmeliğine ihtiyaç vardır. Talebe disiplinsizlik halinde ceza almalı/alabilmeli! Mesela hiç değilse 1960'ların disiplin yönetmeliği aynen yürürlüğe konmalı, talebe 'okuldan tard' cezası alabilmeli!
RABİAN; öğretmene saygı mutlaka temin edilmeli. Sınıfın huzurunda veli, hocaya hakaret edebiliyorsa, tenbel veya yaramaz talebeyi hoca azarladığında hoca kendisini mahkemede buluyorsa o eğitimden artık hayır beklemeyin. Olmaz, olamaz, olmamalı, artık dur demelidir. Azarlama yoksa öğrenim de eğitim de olmaz. Derdimi özetlemiş olayım.
Selam. O ÇEKER

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.