“Sivil Dayanışma Platformu” oluşturdu.
Platform toplumun tüm kesimlerinden gereken desteği almak ve ülkenin dört bir yanında bu duyarlılığı sağlamak amacıyla ”Demokrasi İçin, Özgürlük İçin Tek Yürek Tek Bilek” sloganıyla yola çıktı.
Yaklaşık 400
Platform toplumun tüm kesimlerinden gereken desteği almak ve ülkenin dört bir yanında bu duyarlılığı sağlamak amacıyla ”Demokrasi İçin, Özgürlük İçin Tek Yürek Tek Bilek” sloganıyla yola çıktı.
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)’in de içinde bulunduğu platform Türkiye’nin bir dönüm noktasında olduğunu, Dünyanın da yeni dengeler, yeni siyaset biçimleri, yeni yapılanma arayışları içinde olduğunu vurguladı.
ÖNDER Genel Sekreteri İsmail Mansur Özdemir yaptığı konuşmada: “Özgürlük ve Demokrasi arayışının adeta mihver unsurlarından biri olan özgürlükler arayışında yetim bırakılan özgür eğitim anlayışının bir gereği olarak bu platforma katılmış bulunuyoruz. Ülke insanının menfaatine yönelik ihdas edilmiş kurumların istismarcı bir mantıkla milletin karşısına geçmesi kabul edilemez bir durumdur. Kanayan bir yara olarak milletimizin artık tolere edemeyeceği bir noktaya gelen katsayı sorununun çözümü de ara çözümlerle mümkün olmayacaktır. Bu gerekçeden hareketle özgürlükçü bir eğitim için yeni bir özgür anayasa ihtiyacımızı kamuoyuna arz ediyoruz” dedi.
Türkiye’nin aydınları, akademisyenleri, medyası, sivil toplum kuruluşları ve tüm kesimleriyle bir mutabakat zeminine ihtiyaç duyulduğu belirtilen basın toplantısında Prof. Dr. Şefik Dursun platformun milletin ayakta kalma mücadelesine katkıda bulunacağını ifade etti. Dursun, yargının üniversiteye müdahalesinin ideolojik olduğunu, Singapur’dan ilk 50’ye 2 üniversite girerken, Türkiye’den ilk 100’de hiçbir üniversitenin olmadığını söyleyerek huzur olmayan yerde başarının da olamayacağını kaydetti.
TGTV Başkanı Necati Ceylan ise “yargının yasamanın yerine geçmesine, keyfi, ideolojik uygulamalara itiraz ediyoruz ve bunun sivil bir anayasayla aşılacağını düşünüyoruz” dedi.
Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman dünyadaki değişikler konusunda en hantal ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, katsayı meselesinin pinpon topu gibi YÖK ve Danıştay arasında gidip geldiğini, darbe anayasasının değişmesi istediklerini söyledi.
Toplantıda konuşanlardan ASDER Başkanı Adnan Tanrıverdi, ASKON Başkanı Mustafa Koca, AKDER Başkan Yardımcısı Avukat Fatma Benli, Hak-İş Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan gibi isimler de sivil anayasa taleplerini dile getirerek darbe anayasasıyla Türkiye’nin dünyadaki gelişmelere ayak uyduramayacağına dikkat çektiler.
Kaynak: