Şahin Uludağ, “Biz Bir Milletiz”

Şahin Uludağ, “Biz Bir Milletiz”

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya’da okuyan 17 farklı ülkeden yüzün üzerinde üniversite öğrencisine yemek verdi. Kalaycı, kültürlerin birbiriyle kaynaşmasını sağlayacak farklı organizasyonlar yapabileceklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi(S.Ü.)’nde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği(MİSA) organizasyonunda Meram Belediyesi’nin misafiri oldular.

Başkan Kalaycı’nın verdiği yemeğe dernek başkanı Mücahit Şahin Uludağ, dernek yöneticileri, Ortadoğu, Balkanlar, Afrika ve Orta Asya olmak üzere 17 farklı ülkeden 140 öğrenci katıldı.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, yemekten sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Selçuk Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora yapan yabancı uyruklu öğrencileri belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Sizler buradan ülkelerinize döndüğünüzde önemli mevkilerde hizmet edeceksiniz. İnşallah barış içerisinde yaşayan toplumların oluşmasına katkı sağlarsınız. Farklı ülkelerden öğrenciler olmanıza rağmen yan yana oturup yemek yiyor ve yine aynı şekilde ders çalışıyorsunuz. Bu güzel birlikteliğinizin devam etmesini diler, kültürlerin birbiriyle kaynaşmasını sağlayacak farklı organizasyonlar yapmaya belediye olarak her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sizleri burada buluşturan Mevlana Uluslar arası Öğrenci Derneği’ni de tebrik ediyorum.”

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Şahin Uludağ ise, “Bizleri burada ağırladığı için Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz istiyoruz ki sizler şehrimizde kaldığınız sürece elimizden gelen misafirperverliği gösterelim. Ülkelerinize döndükten sonra da bu dostluğumuz devam etsin” dedi.

Konuşmalardan sonra dernek başkanı Uludağ, “Biz Bir Milletiz” sloganının yazılı olduğu plaketi ve yine derneğin çalışmaların anlatan çeşitli yayınları Başkan Kalaycı’ya takdim etti.

Yabancı öğrenciler, yemekten sonra hep birlikte Başkan Kalaycı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

dsc_2005new.jpg

 

dsc_2074new.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.