MÜSİAD ABD’DE EKONOMİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ

MÜSİAD ABD’DE EKONOMİ TOPLANTISI DÜZENLEDİ

MÜSİAD, NEW YORK’TA TİCARET BAKANI PROF. DR ÖMER BOLAT VE SANAYİ BAKANI FATİH KACIR’IN KATILIMIYLA İŞ DÜNYASIYLA BİRARAYA GELDİ

E. Mücteba Kerim New York habername.com

MÜSİAD, Türk ve Yabancı işadamlarıyla New York’ta bir araya geldi.

Manhattan’da düzenlenen yemekli toplantıda ilk sözü MÜSİAD ABD Başkanı Yavuz Orta aldı. Orta, kısa süre önce 40 ülkeden MÜSİAD temsilcilerimizle İstanbul’da bir araya geldik. MÜSİAD ABD olarak hedefimiz kısa sürede ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmaktır dedi.

Daha sonra söz alan MÜSİAD kurucu Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD olarak ABD’ye ilk 1997 senesinde geldik ve o zaman sadece iki işadamı bulabilmiştik dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı’da görev süresinde üçüncü kez ABD’ye geldiklerini ve ABD ile ticarete çok önem verdiklerini belirtti.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ise, 26 aylık vazifesi boyunca birçok ülkeyle ticari ilişkilerinizi arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz dedi. Bolat, Türkiye’den ABD’ye ihracat için birçok güzide kurumumuz yer almaktadır MÜSİAD bunların en başında gelmektedir dedi.

Sanayi Bakanı Fatih Kacır’ın konuşmasından sonra söz alan MÜSİAD İhracaatı Geliştirme Komisyonu Başkanı Abdullah Bozatlı, toplantıda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Uğur Altay ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Kahramanmaraş merkezli depremde yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Programa DEİK Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Davut Altunbaş, MÜSİAD ABD Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Bozkurt, Berker Hazar, Kadir Taşkın, Savaş Şahin, Hasan Altuntaş, Akın Çamdal, MÜSİAD Genel Merkez Yurt Dışı Teşkilat Başkanı Selim Sar, TASC Başkanı Seyit Şahin, AK Parti ABD Temsilcisi Dr. Halil Mutlu ile birlikte Türk ve yabancı İşadamları iştirak ettiler.

330db66a-33da-402a-9018-9af7d7cfc726.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.