MEMİŞ: SAĞLIK BAKANLIĞI SINIFTA KALDI
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de katıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şifa Veren Ele Vefa” programında konuşan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sendikamızın talepleri içerisinde yer alan nöbet ücretleri, sağlıkta şiddet gibi ko
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in de katıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şifa Veren Ele Vefa” programında konuşan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu sendikamızın talepleri içerisinde yer alan nöbet ücretleri, sağlıkta şiddet gibi konularda açıklama yaptı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş Başbakan’ın açıklamalarından sonra yaptığı değerlendirmede açıklamaların çalışanların beklentilerini karşılamadığını ifade etti. Memiş geçen yıl verilen sözler için somut adım atılmamasının sorumlusunun Sağlık Bakanlığı olduğunu da sözlerine ekledi.
14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle düzenlenen programda Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu hükümet olarak özellikle sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi adına önemli adımlar atacaklarını söyledi. Sağlık çalışanlarının verdiği hizmetlerin karşılığında şiddet görmesinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu şiddet uygulayanlara karşı yeni önlemler alınacağını belirtti. Mecliste görüşülmekte olan İç Güvenlik Paketi’nde şiddet uygulayanlara 24 saat gözaltı, eğer saldırı birkaç kişi ile gerçekleştirilmişse 48 saat gözaltı şartının getirileceğini kaydeden Davutoğlu “Hem şifa vermek için gece gündüz çalışan sağlık çalışanına saldıracaksın sonra da hastanenin diğer kapısından çıkacaksın. Bu böyle olmayacak. Önce bir hesap vereceksin” dedi.
NÖBET ÜCRETLERİNE YÜZDE 50 ZAM
Sağlık-Sen’in temel toplu sözleşme talepleri arasında yer alan ve daha önce Sağlık Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’ndan talep ettiğimiz nöbet ücretlerinin iyileştirileceği müjdesini veren Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılacağını ve bu zamdan bütün sağlık çalışanlarının yararlanacağını ifade etti. Davutoğlu daha önce acil sağlık hizmetleri ve riskli birimlerde nöbet tutanlara daha önce bir zam yapıldığını kaydederek, bu zamla birlikte bu birimlerde tutulan nöbetlere yüzde 75 zam gelmiş olacağını söyledi.
YIPRANMA PAYI ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILMALI
Sağlık çalışanlarının yıpranma payı konusuna verdiği önemin farkında olduklarını ve verdikleri bu sözü tutacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu sağlık çalışanları için atılacak bu adımların hızlandırılması için gerekli talimatları verdiğini söyledi.
Hekimlerin sabit döner sermaye üzerindeki gelirlerinin emeklilik primine de tabi tutulacağını belirten Başbakan Davutoğlu isteğe bağlı olarak döner sermaye gelirlerinden emeklilik primi kesintisi yapılarak, çalışanın emekliliğinde daha yüksek aylık alabileceğini kaydetti.
Türkiye’de hekimlerin stres altında olduğunun altını çizen Başbakan Davutoğlu çalışanın hem şiddete maruz kaldığını, hem bu stres altında işlem yaptığını hem de yapabileceği bir hata ile girebileceği mali yükün altından nasıl kalkacağını düşündüğünü ifade ederek mesleki mali sorumluluk sigortasında iyileştirme yapılacağını söyledi. Davutoğlu 400 bin TL olan alt limitin arttırılarak 600 bin ve 800 bin TL yükseltileceğini ifade etti.
Hekim ihtiyacına da değinen Başbakan Davutoğlu hekim açığını gidermek amacıyla isteyen hekimlerin 70 yaşına kadar görevlerine devam edebileceğini sözlerine ekledi.
MEMİŞ: YAPILAN AÇIKLAMALAR ÇALIŞANLARIMIZIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAKTAN UZAK
Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu ve çalışma barışını bozacak söylemlerden kaçınılması gerektiğini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş yapılan konuşmalarda hekimlerin merkeze alınıp sağlık çalışanlarının gözardı edilmesinin kabul edilebilir bir davranış olmadığını söyledi.
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının daha önemli beklentileri olduğunu ifade eden Memiş, yapılan açıklamaların yetersiz kaldığını ve sağlık çalışanlarının hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.
Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği sözün ardından henüz somut bir adım atılamamasının çalışanlar adına hayal kırıklığı olduğunu kaydeden Memiş “Geçtiğimiz yıldan bu yana gerek Sağlık Bakanı ile gerekse bakanlık bürokratları ile yapılan görüşmelerde somut adımlar atılması için önerilerimizi sunduk. Ancak özellikle bürokratların tembelliğinden kaynaklı çözümsüzlük hala devam ediyor. Biz bu süreçte sendika olarak yıpranma payı ile ilgili çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay sonuçlarını ilgililerle paylaştık. Yine lisans tamamlama ile ilgili görüşlerimizi ortaya koyduk. Ancak gelinen noktada henüz bir gelişme olmaması, ve her defasında geçiştirici cümleler kurulması sorunun çözümüne değil, sorunun büyümesine yol açar. Yeni bir Türkiye kurma hazırlığındaysak eğriyi, doğruyu, eksikleri düzelmemiz ve tamamlamamız gerekmektedir. Bunun için de hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yıpranma payı ve lisans tamamlama çalışmalarının hızlandırılması konusunda Başbakan’ın verdiği talimatın bir an önce yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti. Sağlık çalışanları olarak beklentilerinin bu yönde olduğunu kaydeden Memiş yıpranma payı ve lisans tamamlamanın ardından Sağlık-Sen olarak yeni hedeflerinin ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılması olduğunu söyledi. Sendika olarak 2015 yılını ek ödemelerin emekliliğe yansıtılma yılı olarak ilan ettiklerini kaydeden Memiş, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının çalışanları mağdur ettiğini ve 450 bin sağlık çalışanının beklentisinin bunun gerçekleşmesi yönünde olduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.