'Ertuğrul Özkök 20 yıl kaybettirdi'

'Ertuğrul Özkök 20 yıl kaybettirdi'

Ahmet Tezcan, “Ertuğrul Özkök Türk gazeteciliğine 20 yıl kaybettirdi.” dedi. Doğan Satmış, bu fikre kayılmadığını söyledi. Umur Talu ise ciddi eleştirilerde bulundu.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Habertürk TV’de Ahmet Tezcan ve Doğan Satmış’ın sunduğu Medya Kritik programının konuğu gazeteci yazar Umur Talu oldu. Programda Türkiye'de gazeteciliğin son 20 yılı, Ertuğrul Özkök  ve sit-com gazeteciliği konuşuldu.

ERTUĞRUL ÖZKÖK, GAZETECİLİĞE 20 YIL KAYBETTİRDİ

Türkiye'de gazeteciliğin son 20 yılını değerlendiren Ahmet Tezcan, “Ertuğrul Özkök Türk gazeteciliğine 20 yıl kaybettirdi.” ifadesini kullanırken Doğan Satmış, bu fikre katılmadığını, Özkök’ün gazeteciliği döneminde mesleğe birçok ünlü ismi kazandırdığını söyledi. Habertürk gazetesi yazarı Umur Talu ise Ertuğrul Özkök’ün arkasından konuşmak istemediğini ama onun olduğu bir ortamda gazeteciliği ilgili eleştirilerini söyleyeceğini belirtti.

HÜRRİYET BİR FİKRİ TAKİP ETMEDİ

Talu, Hürriyet’te Özkök’ü hedef almadan yapılan gazeteciliği ise şöyle eleştirdi: “Hürriyet’te onun ve başkalarının paylaştığı, sit-com denilen, kopuk kopuk ve bir  fikri de takip etmeyen, bir grubun savunuculuğunu yapan gazetecilik yapmıştır. Hürriyet’in başarısı konsunda aslında şunu tartışmamız gerekiyor. Bu kadar fazla imkanı olan bir gazete 400 bin bandında mı satmalıydı? Yoksa, bu kadar gazete satması bir başarısızlık mıdır, yeterli midir? Bu şucu da sadece Ertuğrul Özkök’ün üstüne yıkamazsınız. Patronların öncelikleri değişiyor, gücün dengesi değişiyor, hedefler değişiyor. Burada birçok faktör var.”

AYDIN DOĞAN BİLE HÜRRİYET'İ YADIRGADI
Umur Talu, Milliyet’in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı dönemde Sabah ve Hürriyet’in dönemin başbakanının serveti konusundaki haberleri sansürlerken kendisinin bir habercilik başarısına imza attığını belirtti. Aydın Doğan’ın Hürriyet’i yeni satın aldığı dönemde Milliyet’ten istifa ettiğini anlatan Talu, “Aydın Bey bile Hürriyet’i ilk satın aldığında yadırgamıştı. Biz kendi mütevazı imkanlarımızla habercilik yaparken oradaki durum farklıydı” dedi.

GAZETECİLİKTE BAŞARI ŞÖHRET DEĞİLDİR
Gazetecilikte başarının ün ve şöhret olarak ele alınmaması gerekiğini vurgulayan Talu, “Ben bir gazetenin veya gazetecinin başarısında şuna bakarım. Yıllar sonra bizim aklımızda kalan haberleri nedir? Birçok gazeteci şöhret olmuştur ama bunların hayata kattıkları nelerdir? Bu mesleğe neler kamıştır? Yığınla gazeteci susturulmuşsa, iktidarlar medya ile başka işler üzerinden oynamaya alışmışsa ve yöneticilerde buna izin vermişlerse ben buna bakarım. “ diye konuştu.

Moralhaber.Net