TÜRK İSLAM DİYARLARINDA FAŞİZM OTU BİTMEZ

Ey başta Avrupa olmak üzere ABD ve diğer kıtalarda yaşayan İsevi/Hristiyan kardeşler! (Hepimizin Atası Hz. Âdem olduğu için kardeşiz) Şu gerçeği Bilesiniz ki İslam’ı kabul etmiş kardeşleriniz arasında Faşist bulunmaz, bulunamaz. Çünkü bu sıfat İslam İtikadına, Türk Örfüne zıttır. Allah’mız Kur’an’da buyurur ki ;

“ Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. (en takva olanınızdır) Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır. (Hucurat 13)

Allah böyle buyururken O'nun gönderdiği son elçi Hz Muhammed (sav) ise şöyle söylemiş: “Ey insanlar! Biliniz ki Rabbiniz birdir, atanız da birdir. Hepiniz Âdem’densiniz, Âdem de topraktandır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.”

İnsana bakış açısı böyle olan bir dinin mensuplarının faşist olması ilme, akla, mantığa zıttır. Bu zıtlığı Hem Türk - İslam tarihinde hem Arap - İslam tarihinde müşahhas olarak görebilirsiniz. Misal, bu günkü İspanyaya 800 yıla yakın hâkim olan Endülüs- Emevi devleti, yani Müslüman Araplardır. Onlar burada kendi ırkından ve dininden farklı olan İspanyol Hristiyanlara din, dil, kültür, iş… Özgürlüğü tanımışlar, onları asimile etmemişlerdir. Şu işe bakınki Endülüs Emevi Devleti yıkılınca oraya hakim olan Hristiyan- İspanyol devleti bu topraklara 800 yıla yakın hakim olan ve döneminin en ileri medeniyetini kuran Müslümanları ya öldürmüşler, ya sürgün etmişler ya da asimile etmişlerdir. Onlara ait tüm eserleri yıkarak, yakarak yok etmişlerdir. Aynı durum Osmanlıların hakim olduğu Balkanlar içinde söz konusu. Balkanlara 400 yıla yakın hakim olan Osmanlılar, buraların halkını asimile etmemiş, onlara din, dil ve kültür özgürlüğü vermiştir. Bunun aksine Onların 1900' lerden sonra kaybettiği bu topraklara hâkim olan Hristiyan milletler( Hırvatlar, Bulgarlar, Romenler, Yunanlılar) kısa sürede kendi ülkelerindeki Müslüman ve Türkleri ölümle, sürgünle; onlara ait eserleri de yakarak, talan ederek, yok etmişlerdir.

Müslüman-Türk için durum böyle iken, İslam öncesindeki Türk Atalarımızın dinleri, örfleri de Faşizme, Irkçılığa karşıdır. Şöyle ki Faşizm ve ırkçılık sadece kendi ırkının üstünlüğünü savunmaz aynı zamanda başka ırkların aşağı, geri, işe yaramaz olduklarını kabul eder. Hâlbuki İslam öncesi Türk devletlerinin sahip olduğu din anlayışında Tanrının kendilerine Kut verdiğini, bu sebepten Türk yöneticilerin kendi milletlerini ve tüm dünya milletlerini adaletle yönetmeyi Tanrı buyruğu olarak kabul ederlerdi. Hâlbuki Faşizmi, Komünizmi, sosyalizmi, liberalizmi…. Doğuran Batı - Hristiyan kültüründe insanlar eşit olarak görülmez. Tarih, bu inancın Avrupa’da, ABD de nasıl hayata geçtiğini, nelere mal olduğunu gördü ve görmeye de devam ediyor. (Avrupalıların Suriyeli, Afrikalı göçmenler ile Ukraynalı göçmenlere nasıl farklı davrandığını canlı olarak yaşadık ) Tarih, Irkçılığa, soyguna, çıkara dayanan emperyalizmin zamanla faşizme dönüşerek, ABD’nin gerçek sahipleri olan yerli halklarının (Kızılderili, Aztek, İnka, Maya) ve daha sonra Afrika’dan köle olarak getirilen siyahların soykırıma uğratıldığını, nasıl insan haklarından mahrum edildiklerini kayıt altına almıştır.
MERİH DEMİRAL NE YAPTI?
Ey İslam’ı, Türklüğü, Araplığı ve Asya’yı kendi gözü ile görmeye çalışan batılı Âdemoğulları! Bilesiniz ki tüm dünyayı kendi ölçülerinizle tarttığınız müddetçe yanılacaksınız. Sizler Hitler ve Mussolini’in sebep olduğu ve 50 milyondan fazla insanınızın canına mal olan II. Dünya savaşından dolayı Faşizme karşı çok duyarlısınız. Lakin İslam ve Türk kültüründe bu tiplere rastlanmaz. Çünkü bizlerin İslam öncesi inancımızda da, daha sonra mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İslam inancında da tüm insanların Rabbi/Sahibi/Yaratıcısı tektir. Bu Rab, insanları kanına, kavmine, bölgesine göre değil; inanç ve eylemlerine göre sınıflandırır. O yüzden korkmayın! Türkiye –Avusturya maçından sonra Futbolcumuz Merih Demiral’ın yaptığı Bozkurt işaretinin faşizm ile alakası yoktur. Lütfen dünyayı, insanları, milletleri, siyasi görüşleri… Avrupa gözlüğü ile görmekten vazgeçin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum