Yaşarken Bari İnsanı Hızlı Gömmeyin

Meltem KAVAK

Anlık yaşayan insan olduk, anlık duygularla zıplıyoruz, anlık duygularla yazıyoruz, anlık duygularla hareket ediyor ilerisini düşünmeden fütursuzca yaşıyoruz işte hayatı.

Televizyonların fragmanlarını izlemeniz yetiyor. Önceleri Amerika’da yaşanan olayları ağzı açık izlerdik. Şimdi tüm olaylar ülkemizde yaşanılıyor.

Derdik ki ne olacak din yok, iman yok, Allah korkusu yok derdik adamlara.

Şimdi ülkemizde yaşanan olayları nereye bağlayalım?

Ne var ne yok?

İnsan canını hiçe sayan sayısız, şuursuzlarla aynı havayı soluyoruz. Kimse ileriyi görmek istemiyor. Hayatı günlük yaşar olduk.

Kediye nankör derler ya yalan! Bakın, bu sözlerle başlamışlar yalana. Milyonları inandırmışlar kedi nankördür diye!

Bakın çevrenize kaç ayakları var sizin nankörlerin. Her zaman dediklerin doğru çıksın, her zaman başarı üstüne başarı elde edin, sizi tebrik eden birkaç kişi olur bazen de olmaz. Ama bir kez hata yap milyonların diline düşersin. Hayat böyledir. Ve bu ülkede sadece kediler nankördür.

Geçen gün eski komşumuzu ebedi aleme yolcu ettik. Mekânı cennet olsun. Komşuluk vazifesini en güzel şekilde yapmıştı.

Mezarlıklar, arasında şöyle göz gezdirdim. Binlerce mezar sırası üstüne dağ tepe diye tabir edeceğim şekilde dizilmişti.

İnsan işte doğuyorsun, büyüyorsun, yaşıyorsun ve son durak bu şekilde yolcu ediliyorsun dünyaya…

Her şey o kadar hızlıydı ki… Varsın ve Yoksun hayat bu iki kelime içinde.

Yaşarken bari çevrenizdeki insanları hızlı gömmeyin. Yavaş olun, acele etmeyin! Fevri karar vermeyin insanları tanıyın, inceleyin, dinletin! Dinlemekten aciz insan olduk. Her zaman diyorum ya herkesin her şey olduğu zamandayız. Eğitim alanda biliyor, almayanda biliyor. Herkes her şey hakkında çok şey biliyor.

Peşin hükümlü olmak bu dünyada yapılan en büyük hatalardan biridir. Pişman olacağınız durumlara düşmemek adına emin olmadığınız işlere imza atmayın.

Günah işlemekten sakının, sükut edin.

Karşıyaka mezarlığına ilk kez gittim. Binlerce mezar yine binlerce insan. Cenaze namazı kılınmasıyla, cenazelerin toprak altına geçme süresi 20 dakika diyebilirim. O kadar hızlı oldu her şey. Sizler ölümü henüz beyninizden geçiremeden, toprak çoktan sevdiklerinizi sizden alıyor.

Siz kalp ile toprak arasında kalan ikilem arasında kalıyorsunuz. Mezarlıklar arasında herkesin bir yolculuğu olmalı. Hayatında hızlı bir şekilde aktığını görmek için illaki bir yakınınızın vefat etmesine gerek yoktur. Gözlem yapın yeter.

Bazı insanlar fütursuz insanlar yüzünden toprağa girmeden ölüyorlar.

Kalpleri atarken bari hızlı gömmeyin insanları vesselam.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.