UNUTMA

Ünal SADE

16 Ocak 2024 tarihli “Bizi dehşete düşürmesi gereken rakamlara alışıyor muyuz?” başlıklı bir yazı kaleme almış ve Gazze’de yaşananları rakam bazlı gündeme getirmiştim. O yazıyı yazdığımda İsrail’in Gazze vahşetinde henüz 100 gün geride kalmıştı.

Bugün itibariyle İsrail’in Gazze’de yaşattığı “Soykırım” yaklaşık 300 gün sınırına dayandı.

Maalesef katliam, vahşet ara vermeden devam ediyor…

Vahşetin rakamları kabararak artıyor…

Gelenin gideni aratmayacağı belli olan ABD başkan seçiminin de Gazze’liler için çare olmayacağı ortada…

Aradan geçen 300 gün sonrasında Gazze’de neler oluyor diye bir kez daha özetlemek istiyorum:

Hayatını kaybeden Filistinli sayısı: 38.983

Hayatını kaybeden çocuk sayısı: 16.175

Hayatını kaybeden kadın sayısı: 10.800

Yaralı sayısı: 89.727

10 bin kişi kayıp,

500’ün üzerinde sağlık çalışanı hayatını kaybetti,

160’ın üzerinde gazeteci hayatını kaybetti,

163’ın üzerinde sivil savunma görevlisi hayatını kaybetti,

150 bin konut tamamen yıkıldı,

610 cami tamamen yıkıldı,

115 okul ve üniversite tamamen yıkıldı,

197 hükümet binası tamamen yıkıldı,

Tüm bu yıkımlar için 81 bin ton patlayıcı kullanıldı…

Bu rakamlar hemen her gün dramatik bir şekilde artmaya devam ediyor. Dünya kamuoyunun vicdanlarını zorlayan bu tablolar tüm kıtalarda sivil eylemlere sahne olurken, hükümetler (özellikle ABD ve AB ülkeleri) katliamı izlemeye ve İsrail’e silah ve moral desteği sağlamaya devam ediyorlar….

Tarihe bir nev’i not düşmek adına bu rakamları ve unutmamamız gereken bir takım gelişmeleri bu yazıda sizlere ulaştırmak istedim:

UNUTMA:

Olimpiyat Komitesinin Çifte Standardını Unutma:

Ukrayna-Rusya krizinde Rusya’ya hemen tepki gösteren Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İsrail’e herhangi bir yaptırım uygulamıyor.

Oysa Rusya Ukrayna’ya saldırdığında hemen tepki göstermişler ve IOC Başkan Yardımcısı John Coates “Savaş, Olimpik idealin antitezi olduğu için Rusya Federasyonunun eylemlerini kınıyoruz. Rusya Uluslararası Olimpiyat camiasına üye olma hakkını kaybetti. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Rus sporcular kaı uygunluk koşullarını karşılaması gereken bireysel tarafsız sporcular olarak ve Rus bayrağı ve marşı olmadan yarışacaklar” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Konu İsrail olduğunda IOC derin bir sessizliğe büründü.

İsrail’in Paris’e katılmasına izin verilip verilmeyeceği sorulduğunda ise IOC Başkanı Thomas BACH “Hayır, bu konuda hiçbir sorun yok, Fransa’ya giden 87 İsrailli Olimpiyat sporcusu İsrail bayrağı altında katılacak” diye cevap verdi..

Burada IOC’nin açıkça ikiyüzlülük kokan bu tutumunu not alalım ve unutmayalım…

UNUTMA:

Boykotu küçümseyenler ve gücüne inanmayanlara bir hatırlatma

Ayakkabı ve spor ürünü alırken bu durumu unutma diyerek…

Dünyaca ünlü Filistin kökenli Amerikan model Bella Hadid, İsrail destekçisi lobi grupları ve kurumların tepkisi nedeniyle marka yüzü olduğu Adidas’ın ayakkabı reklamından çıkarıldı.

Adidas, İsrail’in Filistin politikalarına karşıtlığı ve Gazze’de yaşanan soykırıma karşı birçok platformdaki duruşu nedeniyle Hadid’in yer aldığı ayakkabı reklam kampanyasındaki tüm sosysl medya gönderilerini, İsrail destekçisi lobi gruplarının baskısına boyun eğerek sildi…

Not al ve unutma…

UNUTMA:

Kitap yasaklayanları ve Okul Mezuniyet törenlerini iptal edenleri unutma…Almanya’yı unutma…

Çocuklar Öldürülürken” konulu yazımı henüz 7 Ekim olayları olmadan önce kaleme almış ve 40 yıl önce İsrail saldırganlığını yazdığı için 27 dile çevrilmiş kitaplarına tüm yayınevlerinin kapılarını kapattığı Roger Garaudy’nin başına gelenleri ve yıllarca dört duvar arasına hapsedilişinin hikayesini sizlerle paylaşmıştım.

Aradan bunca yıl geçti…

Garaudy 2012 yılında öldü. Ama Siyonistlerin Garaudy düşmanlığı bitmedi. 1980’li yıllarda başına gelenler aynı gerekçelerle ölümünden yıllar sonra da devam ediyor.

Bugün itibariyle eserleri 40’ın üzerinde dilde yayınlanan Garaudy’nin eserlerine Siyonist etkili düşmanlık devam ediyor. Siyonistler Avrupa’da tam bir düşünce terörü estiriyor ve yayıncı ve dağıtıcıları tehdit ediyor. Son olarak Almanya’da Roger Garaudy’nin bütün kitaplarının yayınlanmasının ve dağıtılmasının durdurulduğunu öğrendik

Yine öğrendik ki Almanya’da Berlin Tiegarten Lisesi mezun öğrencilerden 50’sinin törene Filistin’i desteklemek için “Kefiye” takarak katılacağı duyumu alındığından bahisle mezun töreni iptal edildi.

Gazze’de yukarıda özetlediğim sonuçları içeren katliama dur diyemeyenlerin bir mezuniyet töreninde “kefiye” ile törene katılıma bile izin vermemeleri manidardır. Her açıdan katliama dolaylı destektir…

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.