Gençlik Elden Gidiyor

Meltem KAVAK

Verilere göre, dünya Google'da Ekim 2021 ile Ekim 2022 arasındaki en fazla "Nasıl pilot olunulur.” diye arattı. Türkiye'de ise ilk sırada oyunculuk var.

Dünyada en çok ilgi gören 20 meslek arasında pilotluk, yazarlık, dansçılık, YouTuberlık ve girişimcilik ilk 5 sırayı aldı.

  • Türkiye’de en çok oyuncu olmanın hayali kuruluyor. 176 bin 180 arama ile 6. sırada kendine yer bulan oyunculuk Türkiye ve Avusturya gibi ülkelerde ilk sırada.
  • Verilere göre Çin vatandaşlarının çoğu diyetisyen olma hayali kurarken, Lübnanlılar nasıl komedyen olabileceklerini merak ediyor.
  • Asya ülkelerinde şair, yazar, diyetisyen ve influencer gibi işler en üst sıralarda yer aldı.

Bu verilere baktığımız vakit Türkiye de eğitim sistemi, aile ortamı, sosyal ve kültürel olarak nerde olduğumuzu göstermez mi?

Sosyal medyanın hayatımızı ele geçirdiği emeksiz, alın teri olmadan kazancın cazibeli hale geldiğini gösteriyor. Aman çocuğum aç kalmasın, aman evladım üzülmesin, aman dediğini yapayım aman şöyle böyle gibi evhamlar sonucu evlatlarımızın tembellik seviyesini üst düzeye çıkardığımız bariz orta da…

Malum üzere ebeveynler evlatlarını denetlemekten muaflar. Bu denetimsizlik sonucu başlarına gelecek sonuçları göğüsleme cesaretin de bulunmaları yiğit insan oldukları anlamına geliyor.

Ülkemiz de eğitim seviyesi aile ve okul içinde düşmüş vaziyettedir.

En çok "nasıl pilot olunur" araması yapan ülkeler arasında Kanada, ABD, İngiltere ve Avustralya yer alıyor. Pilotluk 25 ülkede ilk sırada yer aldı. Ülkemiz ile kıyas yapalım bu ülkede ki gençleri!

Özgürlük adına naralar atan bu ülkeler de yaşayan gençlerin meslek konusun da aldıkları kararlara baktığım vakit seviyelerinin yüksek olması ve kendilerini eğiten insanların başarılı olması diye düşünüyorum.

Türkiye de her şey özele alındı, özel okula giden çocuk özel ders alır hale geldi! Sebebi!

Çocuklara acaba öncelikle hangi dersler aldırılmalı!
Türkiye de devlet okulları yeterli mi? Öğretmenler her öğrencisine yetebiliyor mu? Bu gibi sorunlar eğitim de sorunların olduğunun göstergesi.

Geçtiğimiz aylar da bir genç Sayın Müge Anlının programın da ben oyunculuk yapıp o şekilde yengemin parasını ödeyeceğim başka işte çalışmam diye tuttururmuştu. Bu basit gibi görünen olay aslında gençlerin nasıl seviye de olduğunun gösteriyordu.

Eğitim seviyesinin düşmesi neticesin de çocuklarımızın kalitesin de düşüş gerçekleşiyor.

İstediğiniz kadar eğitim süresi uzatın eğitim müfredatı ve eğitimcilerimizin kalitesi ve aile burda çok önemlidir. Aynı yer de sayıklamaktan öteye geçemeyiz.

Bir musibet bin nasihatten iyidir diye düşünüp ilaha başımıza bir musibet gelmesini mi bekleyelim.

Nasıl islam ülkesi olduğumuzu sorar oldum. Nasıl sahtekarlıklar dönüyor etrafımız da güneş bile şaşırıyor, dünya bile bu kadar dönmüyor diye.

Şaka bir tarafa çocuklarımızı din eğitiminden uzak tutuyoruz. Okullar da bile din dersleri gereksiz gibi gösterilip atlatılıyor. Bazı özel okullar da ders olarak gösteriliyor ama din eğitimi yapılmıyor!

Sonra neden bu çocuklar böyle oluyor, diye soran bu eğitimleri gereksiz gösteren kimseler.

Eğitimden sorumlu tüm kurum ve kuruluşlar ve eğitim öğretim adına zamanını harcayan muallimlerimize seslenmek istiyorum.

Kafanızı yastığa koyduğunuz vakit rahat uykuya dalıyorsanız helal olsun.

Okul da bir öğrencinin kötü alışkanlığı olduğunu görsem veya duysam uykularım zehir olur o bir evladımız için çapa sarfederdim. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın anlayışı ile yaklaşırsanız bir olaya vakit zaman sonra o yılan sizi ısırırsa üzülmeyin.

Bu Google verilerini tüm bakanlık personellerinin ilgilenmesi adına rica ediyorum. Bakın Bakanlarımızdan değil Bakanlık adına maaş alan tüm kalemlerin sorumlu olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinizi soruşturun!

Din elden gidiyor diyen amcamıza gülerken bugün gençliğin yok olduğunu görmem beni çok üzüyor..

Kaynak: https://www.chip.com.tr

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.