Evlensek mi acaba?

Pınar KİBAR

 

Bekarlara gelsin bu soru, ne dersiniz evlensek mi?

Şimdi de evliler buyursunlar, ne dersiniz biz bekarlar evlenelim mi?

Cevaplar ne olursa olsun. Evlilik hiç de kolay bir müessese değildir efendim.

Kolay değil efendim. Hiç hık mık etmeyin. Kolay değil işte.

Ortam farklı, sen farklı -eşin farklı. Her şey farklı.

Peki Kûran ve Sünnet bunu tavsiye etmiş ise Evlilik güzel olamaz mı hiç?
 

Kim dedi efendim, elbette güzeldir evlilik. Bunca kurulan yuvalar boşuna kurulmamış, kurulmayada devam edecektir. Tamam siz de haklısınız, bunun yanısıra boşanma sayısı hat safhada. Sakın daha evlenmemişlerin gözünü korkutmasın bu. Belki de onlar başaramadılar. Ya biz başarabilirsek? Güzel bir duygu olmaz mı?  … Elbette.

Neden bizim evliliğimiz güllük gülistanlık olmasın ki? Evet arada bir diken de batacaktır o güzelim buram buram kokan güller içerisinde, olsun deyip devam etsek olmaz mı?

Allah ve Peygamberi, gençlerinizi evlendirini emretmişse bir bildikleri vardır efendim. Hiç „aması“ yoktur bunun.

Şimdiki gençler kendi kendilerine soruyorlar, „Evlilik“ gereklimi?

…Gerekli.

Bakın birde evliligin faydaları vardır onlardan sadece birkaçı:

„…Ruh sağlığını tehdit eden yalnızlık ve sıkıntı hissi, ailenin sıcak ortamında kaybolur. Evlilik. tek başına yaşamaktan daima daha güven vericidir. Annelik ve babalık gibi zevklerin en güzeli tadılır. İntihar, bunalım, ruhî hastalıklar evlilerde, bekarlara oranla daha az görülür.

Çünkü evlilik kişiye bir taraftan sosyal bağımlılıklar ve sorumluluklar getirirken, aynı zamanda sosyal itibar ve korunma sağlar. Evliliğin sağladığı faydalardan en önemlisi ise cinsel ihtiyaçların doyumu için bedenî, ahlâkî ve hissî yönden geçerli en iyi çözüm olmasıdır.

Evlilikle psikolojik ve emosyonel birliktelik sağlanır. Aile içinde bütün bireyler ve öncelikle de karı ve koca arasındaki karşılıklı ilişkiler menfaate dayalı değildir. Ruhsal bir ilişki de söz konusudur ve bu ilişki sevgiyi, şefkati, merhameti, sevecenliği, karşılıklı güveni, fedakârlığı, teselli ve yardımı doğurur ve devam ettirir.

 İnsan tabiatının kendini en iyi şekilde ifadesi bu ilişki ile filizlenir. Erkek ve kadının ruhsal potansiyeli sadece aile kurumu çerçevesi içinde realize olur ve aile çevresi ve dış dünyada bu sayede iyilik ve fazilet duygularını yeşertir. Evlilik arkadaşlığında her eş sürekli artan bazı sorumlulukları yerine getirme duygusu yaşar. Aileye çocuklar da katılınca sevgi, şefkat ve fedakârlık değerleri gerçekliğe dönüşür ve sabit kişilik özellikleri haline gelir.

Eşlerin sevdiği, güvendiği, cesaret verdiği, birlikte gülüp beraber geliştiği ve kendisine yalnızca kendisine ait olduğunu bildiği birinin olmasının getirdiği güven duygusu evliliğin bir diğer faydasıdır. Evliliğin amacı, eşleri kısıtlamak değil, ikisini bir bütün yapmaktır. Karşılıklı destek, sevgi ve teşvikle mümkün olan en üst seviyeye kadar geliştirmektir…“(http://www.sumeyyediyari.com/Evlilik/e9.html)

Ya okuduk mu ey bekarlar…

Faydası olmayan birşeyi bize İslâm tavsiye eder mi hiç? Nerede görülmüş bu…

Haydi kismetinizde varsa birisi vakit kaybetmek yok, evlilik gemisine sizde binin.

Ve yine de şunu da bir yere not alın:

“Evlenin Ya Mutlu olursunuz, ya da filozof”…

 

Esen Kalın Efendim

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.