Zihinsel strese dikkat!

TİEV, bilgisayar kullanan kişilerin zihinsel stres baskısı altında olduğunu ve bu sebepten dolayı kilo aldığını bildirdi.

TİEV İnternet Birliği Başkanı Hakan Topuzoğlu, yaptıkları araştırma sonucunda bilgisayar kullanan kişilerin zihinsel stres baskısı altında olduğunu ve bu sebepten dolayı kilo aldığını söyledi.

Bu iddiasını, İsveç'in Stockholm şehrinde düzenlenen Uluslararası Obezite Kongresinde konuşma yapan Kopenhag Üniversitesi'nden Dr. Jean Phillipe Chaput'un da desteklediğini söyleyen Hakan TOPUZOĞLU, bilgisayar kullanan kişiler sanıldığı gibi hareketsizlikten dolayı değil zihinsel stresten dolayı beyinlerine gönderilen beyne gönderilen fazla kalori yakıldığı sinyali gitmesinden dolayı vücudun, şeker oranı yüksek yiyeceklere ihtiyaç duymasından kaynaklanır dedi.

ZİHİNSEL STRES TARİFİ

Zihin bedeni yarattığı düşünceler ile etkiler. Zihin bedeni ne kadar etkiler? Hastalıkların %98’i zihinden doğar. Zihin bedeni etkiler. Beden sizin her düşüncenizi dinler, dinlemeyi durdurmaz. Tehlikeli ve endişeli düşüncelerde beden adrenalin salgılar. Sizin kaplanla savaşmanıza veya kaçmanıza neden olur.

Bir anne adrenalin salgılamasında, bir çocuk arabasını kaldırabilir, başka zaman kaldıramaz. Adrenalin ona güç verir.

İnsanlar gün boyunca çeşitli düşünceler yaşarlar. Endişe, sabırsızlık, geç kalma, değişime direnç uygulama, suçlama, şikayet etmek, vs... Zihnin hastalığı bunlar gibi binlercesini içerir. İnsan bu üzüntüye sahip olunca, beden adrenalin salgılar ve bu kullanılmayınca bedende kalır. O zaman sindirim sistemi çalışması azalır, beden fonksiyonları zayıflar. Bedenin tüm odaklanması kaslarda olur ve beden zayıflar. Her streste ve huzurlu olmazsan daha yaşlanır, yaşam kısalır. Her öfkede yaşamdan 3 ay kaybedersin.

Bir insan kaç yıl yaşamak için dizayn edilmiş? 150 Yıl

Tüm memeliler:

7x21 YIL=147 YIL YAŞAM

BÜYÜMENİN TAMAMLANDIĞI SÜRE (21 YIL)

Kedi 2 yılda büyümesini tamamlar, O HALDE;2X7=14 Yıl yaşar.

150 yıl yaşamak, bir mucize değil. Tüm zihinsel ve fiziksel faktörlere bakın, neyin yanlış gittiğini anlarsınız.

Biz doğaya karşı çalışıyoruz, DOĞAYLA BİRLİKTE OLAMIYORUZ, onunla resmen savaşıyoruz, onun yaşamından çalmaya çalışıyoruz.

Zihinde stres nasıl başlar? Düşüncelerle..

İstatistiki araştırmalar ise insanda strese neden olan şeyleri şunlara bağlamış.

Boşanma, gürültü, iş kaybı, vs..

Bunların strese sebep olduğunu söylemek kolay. Zira bu tür olayların insanlarda yaratacağı durum farklıdır, bazıları fazla, bazıları az etkilenebilirler. Yarın deprem olsaydı herbirimizin farklı deneyimleri olurdu, çünkü herkesin farklı düşünce şekli var. Ve bu düşüncelerde deneyimlerle farklı bir şekilde gelişirler. O halde durumların değil, düşüncelerin stres yarattığını söyleyebiliriz.

ZİHİNSEL STRESİN YÖNETİMİ


Herkes kendi stresinden sorumludur.

Mesela, bazıları telefon bekler gelmezse strese düşerler. O halde siz kendinize acı veriyor ve bunu alışkanlık haline getirmek için çaba sarfediyorsunuz.

-Başka insanlar, bizim zihnimize girmesin ve bizi idare etmesin, onların kuklası olmayın.

Sen bana acı veriyorsun deriz. Onlarmı sizi, siz mi kendinizi incitiyorsunuz?

Siz bu farkındalıkta olursanız, insanlar sizi etkiliyemez. Onların davranışları size üzüntü vermez. O kişi size değer vermezse bile ben kendime değer veriyorum de.

Herşey düşme ile başlar. Kimse sizin düşmenizi yaratamaz, siz karar verirsiniz DÜŞÜP DÜŞMEYECEĞİNİZE.

İnsanın hayatında 4 süreç var.

1-Düşünceler ve duyguları

2-Davranış, tutum ve alışkanlıkları

3-Kişiliği

4-Kaderi

DÜŞÜNCE HİS, DUYGU TUTUM HAREKET, DAVRANIŞ ALIŞKANLIK KİŞİLİĞİNİZİN BİR PARÇASI KADERİNİZ

Görülüyorki herşey düşünce ile başlamakta, o halde düşüncenin farkında ol.

Bizim düşüncelerimizi etkileyen faktörler nedir?

Neden insanlar farklı düşünür?

Eğitim, deneyim, anılar, media, aile, büyütüldüğün çevre, ekonomi, din, sağlık, hava şartları, vs...

Eğer bu etkilerin farkında değilsen, rüzgarda bir yaprak olur, savrulursun, kaybolursun.

Sağlık Haberleri