"Yılın En'leri"ne Ödülleri Verildi

Memur Sen Tarafından Gerçekleştirilen "Mehmet Akif İnan'ı Anma ve Yılın En'leri Ödül Töreni" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Katıldığı Törenle Bursa'da Gerçekleştirildi. Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı'nın 'M.

Memur Sen tarafından gerçekleştirilen "Mehmet Akif İnan'ı Anma ve Yılın En'leri Ödül Töreni" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı törenle Bursa'da gerçekleştirildi. Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı'nın 'M.Akif İnan Özel Demokrasi Ödülü'nü aldığı gecede, 'Yılın Gazeteci Yazarı Ödülü'ne layık görülen Gazeteci Yazar Şamil Tayyar, yaptığı GATA esprisi ile salondakileri kahkahaya boğdu. Törende ayrıca, Samanyolu TV Yapımcısı Melih Sezgin, 'Kendi Okulumuza Doğru' dizisiyle 'Ulusal TV Ödülü'ne layık görüldü.

'Yılın Valisi Ödülü'ne layık görülen Bursa Valisi Şahabettin Harput'a ödülünü veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Harput'a övgüler yardırdı. Çelik, "Ben sayın valimizi tanıdıkça çok daha memnun oluyorum. Bursa'ya kısa sürede, gelişinden beri, Bursalılarla kaynaşması, iç içe olması, sorunu konuşma değil, sorunu çözme yönündeki tavırları, çabaları, devlet millet kaynaşması konusundaki çalışmaları, Bursa'nın geleceği açısından ümitvar olacağımız bir çok çalışması bu ödülü hak etmesini sağlıyor. Sayın valimizi tebrik ediyorum." dedi.

Vali Şahabettin Harput ise, 'devlet millet için vardır' ilkesini idareye hakim kılma ve milletin beklediği hizmetleri, adalet, sürat, ciddiyet ve verimlilik içerisinde ulaştırma anlayışıyla çalıştıklarını belirterek, Osmanlıya başkentlik yapmış bir şehirde hizmet etmenin gururunu ve sorumlululunu yaşadıklarını söyledi.



"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TAPUSU AZİZ MİLLETİMİZİNDİR"



'M.Akif İnan Özel Demokrasi Ödülü'nü Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'dan alan Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı, yaptığı konuşmada, 28 Şubat gibi, 'illegal bir operasyonla irade-i milliyenin inkitaya uğradığı' bir kara günde aydınlık bir demokrasi ödülü almanın mutluğunu yaşadığını ifade etti. Avcı, şunları dile getirdi: "Türkiye, güçler mücadelesini tam olarak tamamlayabilmiş bir ülke değil. Demokratik ve antidemokratik güçler arasında, hatta operasyonel mitinglerin yapıldığı bir serencamda, Türkiye'nin tapusunun kime ait olduğu bile masaya yatırıldı. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu aziz milletimizindir. Bu tapu öylesine kadim ve azizdir ki, hiçbir kişiye hiçbir kuruma, hiçbir zümreye tahsis edilemez. Bu tapuda Sencerler'in, Alparslanlar'ın, Osmanlar'ın, Muratlar'ın, Abdulhamitler'in kanları vardır. Tarih elbetteki 28 Şubat operasyonundan hesabını soracaktır ama umarım ki tarih sormadan önce gerçek Cumhuriyet'e yakışır bir şekilde savcılarımız sorar."



"GATA HARİCİNDEKİ TÜM HASTANELERE GİTTİM, TANSİYONUM DÜŞMEDİ"



Yılın Gazeteci Yazarı Ödülü'ne layık görülen Gazeteci Yazar Şamil Tayyar ise yaptığı GATA esprisi ile salondakileri kahkaha boğdu. Demokrasiye önem veren bir sendikadan ödül almanın kendisi için şeref olduğunu vurgulayan Tayyar, kendisine 'cesur' denmesinin grurunu okşadığını belirtti. Ergenekon konusunda yazdıkları yazılar nedeniyle çok sıkıntı çektiğini dile getiren Tayyar, şöyle konuştu: "Sizlerin desteği olmasaydı ben, ne bu yazıları yazmaya devam edebilirdim, şimdi karşınızda olurdum. Zor günler geçirdim. Benim için de kolay olmadı. Hatta bir ara tansiyonum 16'ya çıktı. Çok sık dortora gittim. Değişik tahliller yaptırdım. GATA hariç her yere gittim. Tansiyonu işaret edecek ne kadar işaret varsa hepsi araştırıldı ancak hepsi sağlam çıktı. Fakat bir türlü tansiyonum düşmüyordu. Sonra doktor dedi ki, 'Muhtemelen son dönemde yaşadığın hadiselerden kaynaklanıyor. Ergenekonun sende oluşturduğu bir depresyon olabilir. O nedenle bunu unutacaksın'. Fakat bu öyle unutulacak bir mesele değil. Yazmaya devam ettik. Fakat tansiyonumuz da artmaya devam etti. Ve o psikiloji ile birgün bir yazı kaleme aldım. Dedim ki 'öldürtmezseniz namertsiniz'. Ve bana dünyanın her tarafından, Shangay'dan Meksika'dan, Atalanta'dan Bürüksel'den her yerden inanılmaz derecede destek mesajları geldi. Hele bir mesaj vardı ki gözlerimden yaşlar süzüldü. Bir vatandaş diyordu ki, 'Sadece size dua etmek için Hacıbayram'a gittim'. Ve o andan itibaren en rahat uykumu uyudum ve şükürler olsun ki tansiyonum o günden bu güne sıkıntı çıkarmadı. Sizlerin desteği devam ettikçe buradan söylüyorum bu şarkı burada bitmez."

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Ergenekon operasyonlarına değinerek şu açıklamayı yaptı: "Toplum mühendisliğini öne çıkararak, toplumsal tehdit algısı ile kendi varlığını korumak için bulundukları bürokratik görevleri Cumhuriyetin kalesi ilan edenleri bu milletin değerlerini 15 günde bir tokatladıklarına şahit olduk. Bunlara öncülük edenlerin bugün Ergenekon çetesi bağlamında nasıl deşifre olduğunu, eğitimi bilimi nasıl ayaklar altına alarak YÖK başkanlarına talimatla nasıl katsayı engelleri getirip yasaklayıcı engellerde bulundukları görüyoruz. O halde lokomotifin yönünü ileriye taşımak zorundayız"



"KENDİ OKULUMUZA DOĞRU' PROGRAMINA ÖDÜL"



Gecede, Bursa Valisi Şahabettin Harput'a 'Yılın Valisi Ödülü', Eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı'ya 'M.Akif İnan Özel Demokrasi Ödülü', Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a '2008 Yılı Başarı Ödülü', Gazeteci Yazar Şamil Tayyar'a 'Yılın Gazeteci Yazarı Ödülü', İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'a 'Yılın Bürokratı'ı ödülü, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Ulcay'a 'Yılın Adamesiyeni Ödülü', Samanyolu Televizyonu Program Yapımcısı Melih Sezgin, 'Kendi Okulumuza Doğru' dizisiyle 'Ulusal TV Ödülü, Line TV Program yapımcısı Cihat Özkan'a 'Yılın Yerel TV Ödülü' ve başarılarıyla takdir toplayan bir çok kişi ve kuruma ödülleri verildi. (CİHAN)

Kültür-Sanat Haberleri