Şike soruşturmasının başladığı 3 Temmuz 2011 tarihinden bu yana tutuklu olarak yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım pazartesi günü yapılacak duruşma öncesi niçin tahliye edilmediğini sorgulayan bir açıklama yaptı.
541 MİLLETVEKİLİNE MEKTUP YOLLADI
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Metris'ten 541 milletvekiline mektup yolladı. Aklanmak için "Sabırla beklediğini" yazdı.
Yıldırım, TBMM çatısı altındaki tüm milletvekilleri ile medya mensuplarına, savunmasını içeren 3 adet DVD'nin yanı sıra mahkemeye sunduğu tutukluluğa itiraz dilekçesini gönderirken, "Benimle birlikte aynı suçtan yargılanan diğer şahıslar tahliye edilmişken ben niçin hala içerideyim?" sorusunu yöneltti.
Mahkemede yaptığı savunmanın kamuoyu tarafından yeterince değerlendirilmediğine dikkat çeken Yıldırım, "Sürecin başından bu yana yegane amacım özgürlüğüme kavuşmak yerine büyük Fenerbahçe'nin üzerine sürülmeye çalışılan kara lekenin temizlenmesi ve öncelikle bu çirkin iftiraları boşa çıkarmak ve yapılan haksızlıkları ortaya çıkarmak olmuştur" diye konuştu.
"YILDIRIM'IN TUTUKLANMAMASI GEREKİRDİ"
Savunmasında 4 kez tutukluluk haline itiraz edip olumsuz yanıt aldığını belirten Fenerbahçe Başkanı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in "Aziz Yıldırım'ın bana göre tutuklanmaması bile gerekirdi. Şu ana kadar cezaevinde bulunduğu süre belli. Bana göre derhal tahliye edilmesi gerekir" şeklindeki açıklamasına atıfta bulunup, "Tutuklama kararının kaldırılması hukuki ve sosyal bir zorunluluktur" ifadelerini kullandı.
Savunma hakkının kısıtlandığını dile getiren Yıldırım suçlandığı 13 maçla ilgili olarak da dikkat çekici vurgular yaptı. Sivasspor-Fenerbahçe maçında Mehmet Yıldız ve Korcan Çelikay'ın, Eskişehirspor-Fenerbahçe müsabakasında Bülent Uygun ile Şekip Mosturoğlu'nun Eskişehirspor-Trabzonspor mücadelesinde Ümit Karan'ın "suçun vasıf ve mahiyetini değiştirme ihtimaline istinaden" tahliye edildiklerini belirten Yıldırım, aynı maçlarla ilgili kendisinin hala tutuklu olmasının büyük bir çelişki yarattığını kaydetti.
Aziz Yıldırım, iddianamedeki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe, Bursaspor-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Ankaragücü maçlarında tutuklu yargılanan teknik adam, yönetici ve futbolcu olmadığına da işaret ederek, atılı suçun alt ve üst sınırları dikkate alındığında tahliyesine karar verilmesi gerektiğini kaydetti.
Mahkemenin tutukluluk haline yapılan itirazlarda gerekçe olarak "delillerin karartılmasını" gösterdiğini belirten Yıldırım, "Bugüne kadar delil denilen konuşma dökümleri diğer şahıslar ve hatta bazı kamu görevlileri tarafından karartılmadı ise Aziz Yıldırım tarafından asla karartılamaz" sözleriyle kendini savundu.
KRİTİK DURUŞMA
Mecliste grubu bulunun siyasi partilerin üyesi tüm milletvekillerinden haksız tutukluluk halinin devamına karşın harekete geçmelerini talep eden Yıldırım, 26 Mart pazartesi günü 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında sunulan gerekçeler hakim tarafından kabul edilirse, diğer sanıklar gibi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilecek. Yıldırım aksi takdirde sonraki duruşmaya kadar Metris Cezaevi'nde kalacak.