Yeni Dünya Dergisinde Anadolu’nun ruhu konuşuluyor…

Her günü bayram olan zamanın Allah’a en yakın zirvelerinden Ramazan Ayı feyz ve bereketiyle Yeni Dünya Dergisinde..

Her günü bayram olan zamanın Allah’a en yakın zirvelerinden Ramazan Ayı feyz ve bereketiyle Yeni Dünya Dergisinde..

Alemdar’ın yürek mürekkebinden orucun ihlası dökülüyor gönüllerimize nefis mertebelerinden geçerek...

Kapak dosyasında bu ay dergi, Müslüman Türklere Anadolu’nun kapılarının açılmasında büyük etkisi olan, Anadolu’yu vatan yapan Sultan Harakanlı Ebul-Hasan (k.s) konu alıyor.

Yavuz Gencer, pek çok alim ve edip zatın överek manevi yüksekliğini şiirlerle anlattığı Ebul Hasan El Harakani Hazretlerini derin manevi boyutuyla kaleme alıyor.

Anadolu’ya ruh veren sultan Harakani Hazretlerinin türbesinde yıllarca boyun bükerek saf tutmuş, bugün de can u gönülden hizmetlerine devam eden Yavuz Uygur Hoca anlatıyor. Dr.M.Nur Mertkanlı devam ediyor kelimelerin söylemekle yetmediği Harakani Hazretlerinin medhine; dostlarından ve mürşidlerinden bahsederek Yeni Dünya okurları için. Cam ve Elmas kitabında Harakani Hazretlerine yer veren Sadık Yalsızuçanlar; Elif Zeynep Çiftçi’ye verdiği röportajında Harakani Hazretlerinin manevi sırlarına, tarihteki önemli duruşunu dile getirmiş..

Dr. Mehmet Sürmeli Hoca Adnan Çelik’e verdiği özel röportajda Ramazanın amel defterini ümmetin ve sahabenin orucunu not düşüyor.

Her ay okuyucuların heyecanla beklediği Yeni Dünyanın özel ve güzel sayfası Sami Ramazanoğlu Hazretleri tefsirinde “İftar müminin bayramıdır” derken, Kalemdar da , “Şehadet getireni ateş yakmaz” müjdesiyle devam ederek manevi dünyamızı ferahlatıyor.

Soruşturma dosyasında Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Ramazan ayı için belirlediği komşuluk teması yer alıyor. Nuriye Kayar’ın hazırladığı dosyaya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri farklı bakış açıları sunuyor.

Ünlü isimlere günlük hayatlarında uyguladıkları Hadis-i Şerifler sorulmuş. Yavuz Bülent Bakiler ‘’Haline şükretmeyen mesud olamaz’’ Hadis-i şerifine değinirken Gökhan Kırdar Peygamberimizin ilme verdiği önemden bahsetmiş.

Her ay gibi yine bu ayda kaliteli özgün dosya ve yazılarıyla Yeni Dünya Dergisi okurları için profesyonel dergiciliğe imza atıyor..

 
 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri