DİYANET- SEN KONGRESİ YAPILIYOR
DİYANET SEN GENEL BAŞKANI MEHMET BAYRAKTUTAR:
“SİYASETİ KIŞLA AĞZIYLA YAPANLAR DERSİNİ ALACAK”
“Milleti, kendi silahlı kuvvetlerine tokatlatmak istiyorlar”
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Diyanet-Sen’in 4. Olağan Genel Kurulu Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç'un yanı sıra çok sayıda milletvekili ve sivil toplum temsilcisinin katıldığı kongrede güncel konular gündeme geldi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Danıştay’ın ALES kararı, Diyanet Vakfı ile ilgili tartışmalar ve CHP’li Süheyl Batum’un TSK ile ilgili sözleri hakkında sert ifadeler kullandı.
Bayraktutar, Danıştay kararının özgürlükleri kısıtladığını belirterek, “Başörtüsünün inancın gereği olduğunu anlamamakta direnen, hakkımızı çiğnemekte ısrara yeltenen, akıllarının üzerindeki vesayet örtüsünü kaldıramamış zihniyet son demlerini yaşıyor. Başına çorap örmek isteyen vesayetçi mahfillere 12 Eylül referandumuyla haddini bildiren bu millet, Başörtüsüne tahammül edemeyenlere de, başörtüsünü yasaklamanın hadleri ve hakları olmadığını öğretecektir” diye konuştu.
“Sucu başı açık olduğu için değil, ufku açık olmadığı için görevden alındı”
Bayraktutar, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkanı Ayşe Sucu'nun görevden alınması ile ilgili tartışmalar hakkında ise, “Bu olay, yıllardır başörtülü kızlarımızın yaşadığı mağduriyete sayfalarını kapatmış olan medyanın gözünü fal taşı gibi açtı. Sucu’nun başı açık olduğundan görevden alındığını iddia ettiler. Binlerce başörtülü kızımızın hanım kardeşimizin eğitim hakkına, çalışma hakkına engel olunurken ses çıkarmayanlar, bir hanımefendinin yetersizliği nedeniyle görevden alınmasına günlerce feveran ettiler. Biz o hanımefendinin başı açık olduğu için değil ufku açık olmadığı için görevden alındığını biliyoruz. Bildiğimiz başka bir şey ise ufukları ve vizyonları açık olduğu halde sırf başlarını örttükleri için üniversitelere alınmayan genç kızlarımızın, görevlerini son verilen hanım kardeşlerimizin varlığıdır. Bazı medya gruplarının ve sözde sivil toplum kuruluşlarının en büyük sorunu bu… Gerçeği görmezden gelmek, işlerine geleni gerçek gibi göstermek” ifadelerini kullandı.
Süheyl Batum’a sert tepki
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un TSK için sarf ettiği sözleri de değerlendiren Bayraktutar, “Ana muhalefet partisinin anayasa hukukçusu, Silivri misafirlerine ana şefkati gösteren genel başkan yardımcısı, darbe yapmadığı ya da darbe yapmaya yeltenmediği için silahlı Kuvvetlerine “kâğıt kaplan” olmakla itham etti. Anlaşılıyor ki, siyasete kaplan gibi atılmasının nedeni, millete hizmet etme fırsatı yakalamak değil, milleti, kendi silahlı kuvvetlerine avlatmak. Aslında, bu anlayış, 27 Mayıs 1960’da, 12 Mart 1971’de, 12 Eylül 1980’de Milleti ve iradesini silahlı kuvvetler eliyle tokatlayan zihniyetin bugünkü görünümüdür. Milletin iradesine sahip çıkılmasından, darbe zihniyetine prim, darbelere izin verilmemesinden rahatsızlar. Milleti kışla siyasetiyle hizaya getiremeyeceklerini anlayınca kışlayı, siyaset zeminiyle darbeye davet etmek aymazlığına düştüler. Akademisyen olarak “ordu göreve” çağrısıyla yetinmemiş, siyasetçi olarak “görev ordunun” çağrısı yapıyor. Silivri’de milletvekili adayı aramakla kalmıyor, kışladan milleti tokatlayacak adam çıkarmaya çalışıyor. Eylül’ün 12’sinde referandumda vesayeti kış kışlayan milletimiz, kışladan siyasete yön vermesini bekleyenleri, siyaseti kışla ağzıyla yapanları da, Haziran’ın 12’sinde siyaset sahnesinden kışlayacaktır” diye konuştu.
“Misyoner ve satanist gruplara fırsat veriliyor”
Kur'an öğrenme yasağına ve zorunlu din dersinin tartışılmasına da tepki gösteren Bayraktutar, şunları söyledi: “12 yaşından önce Kur’an eğitimi almak,
12 yaşından küçüklere Kur’an eğitimi vermek yasak. Bunu ne makul ne de makbul görebiliriz. Eğitim biliminin verileriyle örtüşmeyen, Din ve vicdan hürriyetiyle bağdaşmayan bu yasak kalkmalı. Çocuklarımızı koruduğu iddiasıyla getirilen bu yasak, misyonerlere, satanist gruplara fırsat veriyor. Bu milletin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin zorunlu oluşunu kendilerine malzeme haline getirmeye çalışıyorlar. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’ni zorunlu ders olarak değil toplumun, bütün bireylerin ihtiyacı olan bir ders olarak tanımlamalıyız.”
Bayraktutar, yeni Anayasa’nın zorunluluğunun da altını çizerek, “Statükonun kendisine kale kıldığı yapılaşmanın yıkılması gerekiyor. Bunu Anayasayı değiştirmekle sağlamak mümkün değildir. Ancak, Anayasayı bütün olarak değiştirmekle yapabiliriz” dedi.
Gündoğdu'dan yasakçılara tepkiler
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ise kongredeki konuşmasında jakoben yönetim anlayışını eleştirdi. Gündoğdu, başta Danıştay'ın ALES kararına tepki gösterirken, YÖK Başkanı hakkında soruşturma izni veren Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ı sert bir dille eleştirdi.
Osman Kaçmaz'a tepki
Gündoğdu, üniversiteler ve kamu kurumlarında yüzde yüz başörtüsü serbestisinden yana olduklarını ifade ederek, "Üniversitelerde kamu kurumlarında yüzde yüz başörtüsü serbestisi olmasını istiyoruz. YÖK Başkanı 'öğrencilerin kılıf kıyafetlerine bakmayın' diyor. Savcı 'bu doğru bir yaklaşım diyor' İşi adaleti tesis etmek olan Sincan Hakimi Kaçmaz buna karşı çıkıyor. Bunun gerekçesi görevi kötüye kullanmak. Değerli dostlar görevi kötüye kullanmak milletin adına karar vermesi anayasa ile mecburi olanların görevini kötüye kullanmasıdır" dedi.
Müjdat Gezen'e ince mesajlar
Geçtiğimiz günlerde açıklamaları ile eleştiri odağı haline gelen Sanatçı Müjdat Gezen'e de eleştiriler getiren Gündoğdu, " Milletin değerleri çerçevesinde gezmiyor. Milleti aşağılamaya kalkışıyor. Bu ülkede yüzde bini bile bulmayan bu bürokratik oligarşinin temsilcileri milleti bidon kafalı görebilirler. Bu millet bu ülkenin her sıkıntısında kanını canını vermiş bedel ödemiş kiracı değil ev sahibidir. Onun için ev sahibi olduğumuz biliyoruz. Bu aptalların aptallık katsayısı kaç acaba" diye eleştirdi
Oktay Ekşi'nin sözlerine eleştiri
Hürriyet Gazetesi Eski Baş Yazarı Oktay Ekşi'nin başörtülülere ilişkin söylemiş olduğu sözleri de gündemine alan Gündoğdu, Ekşi'ye de çok sert bir dille eleştiriler getirdi. Gündoğdu, "Eşimiş birisi çıkmış adı Otay Eşi. başörtülü kızların baş örtmelerine acıdığını söylüyor. Bu nasıl değerlerine düşman bir yaklaşımdır. Bunu anlamak zor değil. Bu yaratılışında ekşi olmayan basiretsizliği, gece görenlere acıyorum, gündüz görmemelerini arzuluyorum" dedi.
CHP Ordudan medet umuyor
Gündoğdu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un orduya ilişkin sarf etmiş olduğu sözleri de eleştirerek, "Heykel ve ucube kavramları ülkenin gündeminde yer alıyor. Heykeli yakından görmedim ucube mi değil mi? Ama ordu göreve çağrısı yapan kortejden ayrılan hukuksuz anayasa profesörünün orduyu göreve çağırmasını da eleştiriyoruz. Aslında siyasetçi 'ordu niye duruyorsun milleti dövsene' ordu cevap veriyor 'bizim işimiz güvenliktir' Allah'a hamdolsun ordu işini biliyor. Siyasetçi ordudan medet umuyor günlere geldik. Bizim başka bildiğimiz bir konu var ki; Yazıcıoğlu'nun ağzından 'namlusu millete dönmüş tanka selam durmamak' Bunu mitinglerle eylemlerle bu ülkenin her karış toprağına ilik iliş işleyen Memursen camiası şunu da biliyorki Halkçılık ilkesini partinin logosunda taşıyan ordudan medet umacağı yer tarihin çöp sepeti olacaktır" dedi.
Öte yandan 1998 yılından bu yana Diyanet-Sen'de önemli görevlerde bulunan Remzi Sarıoğlu, sendikaya yaptığı hizmetlerinden dolayı Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun elinden 'onur' plaketi aldı. Sarıoğlu, Genel Kurul'da aday olmayarak sendikadaki görevine veda etti.