Yalçınkaya hakkında suç duyurusu

Kurultayda kabul edilen yeni tüzüğün uygulanması usûlsüz şekilde ertelendiği için CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından dört kez uyarıldı ancak...

Kurultayda kabul edilen yeni tüzüğün uygulanması usûlsüz şekilde ertelendiği için CHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından dört kez uyarıldı ancak hiçbir yaptırıma gidilmedi. 

Yalçınkaya’nın, daha önce AK Parti hakkında temelsiz iddialarla kapatma davası açarken, Siyasi Partiler Yasası’nı açıkça ihlal eden CHP’yi kollaması tepkilere yol açtı. Diğer taraftan Abdurrahman Yalçınkaya’nın CHP’ye yönelik suç duyurularını da dikkate almaması manidar bulundu. Yalçınkaya’nın, CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği 4. uyarı yazısı ile 2008 yılında yapılan tüzük değişikliğinin yürürlükte olduğunu, buna göre uygulama yapılması gerektiğini bildirirken, parti hakkında halen dava açmaması ise yargıya götürülüyor. Adalet Platformu, Yalçınkaya hakkında ‘görevi ihmal’ suçundan dava açacağını bildirdi. 

ÇEVİK: “SUÇLAR VE GÖREVİ İHMAL ORTADA”

Demokratik bir sistemde partilerin kapatılmasının doğru olmadığını, ancak bütün siyasi partilere eşit davranılması gerektiğini vurgulayan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, “Ortada sadece tüzük usûlsüzlüğü değil, bir çok skandal olay var. Alman Ebert Vakfı’ndan alınan para, CHP için kesilen naylon fatura, özel bir kanaldan alınan hisse ve kurultay için hazırlatılan afişler. Tabii bir de “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek”, “suç delillerini bozmak” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçları var. Ancak tüm bunlara rağmen görevini yerine getirmeyen bir Yargıtay Başsavcısı. Biz bu ayrımcılığın farkındayız. Kamu hizmetlerinin etkin, verimli, süratli ve saygın bir biçimde sürdürülebilmesi bir zorunluluktur. Ancak bu ilkeye Yalçınkaya’nın uymadığını görüyoruz. Görevde yetkiyi kötüye kullanma, görevi ihmal suçundan Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bütün savcılar her partiye eşit davranmak zorundadır. İdeolojik nedenlerden dolayı AK Parti’ye kapatma davası açan Başsavcı’nın CHP’ye sessiz kalmasını kabul edemeyiz” diye konuştu.

İşte Adalet Platformu’nun yargıya taşıyacağı skandallar zinciri:

1- EBERT VAKFI VE CHP: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Alman Ebert Vakfı’ndan para aldığı iddialarını gazete olarak gündeme getirdiğimiz CHP hakkında iki yıl önce başlattığı incelemeyi, hala sonuçlandırmadı.

2- NAYLON FATURA VAR AMA İNCELEME YOK: Bir ihbarı değerlendiren Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl Mehmet Sefa Pösteki isimli şahsa yönelik sahte fatura operasyonu başlatmıştı. İlk kez gazetemizin gündeme getirdiği olayda Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla düzenlenen operasyonda yakalanan Mehmet Sefa Pösteki’nin CHP için kestiği 900 bin TL’lik naylon fatura ele geçirilmişti. Pösteki’nin hazırladığı faturaların, Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi adına CHP’ye kesildiği ortaya çıkmıştı. CHP usulsüzlüğü karşısında Yalçınkaya yine harekete geçmemişti.

3- TV’DEN ALINAN HİSSE VE YARGITAY SESSİZ: CHP’nin “reklâm” amacıyla Kanaltürk’e aktardığı 5,5 milyon dolar ve karşılığında teminat olarak hisse almasına rağmen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmadı.

4- AFİŞLER VE SUÇ DUYURUSU: CHP'nin 32. Olağan Kurultayı için hazırlattığı afişlerle ilgili olarak parti hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan suç duyurusunun akıbeti de belli değil.

5- ERGENEKON VE CHP: Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, CHP Milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe hakkında “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek”, “suç delillerini bozmak” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla fezleke hazırladı. Fezlekeye rağmen Yargıtay hiçbir inceleme başlatmadı.

ASLAN DEĞİRMENCİ- YENİ AKİT

Gündem Haberleri