Yağışlar barajlarda etkili oldu

Ankara Su, Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, 2 gün boyunca etkisini gösteren kar yağışının sabah saatlerinde barajlarda etkili olduğunu söyledi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, 2 gün içerisinde Ankara'nın barajlarına 60 bin metreküp su geldiğini, ancak karın erimesiyle birlikte bu rakamın daha da yükseleceğini ifade etti.

Kılıç, geçmiş yıllara nazaran bu sene Ankara'da daha çok yağış beklediklerini söyleyerek, "Şu anda Çamlıdere Barajı'na sabah saatlerinde yoğun kar yağışı başladı. Meteorolojiden gelen açıklamalar üzerine bu sene verimli bir yağış sezonu geçireceğiz. Bununla birlikte barajlarımız dolmaya devam ediyor" diye konuştu.

Kılıç, Eylül-Ekim-Kasım aylarında yağan yağmurların son 5 yıldaki yağışlardan fazla olduğunu anlatarak, bu yıl Ekim ayında yağan yağışın 5 yıl boyunca Ekim ayında yağan yağışlardan daha iyi olduğunu söyledi. Kılıç, geçen sene Aralık ayında 36 milyon metreküp barajlara su geldiğini ifade ederek Ocak ayının ilk haftasında gelecek yağışlarla bu rakamı ikiye katlayacaklarını iddia etti. Kılıç, 2 gün boyunca etkisini gösteren kar yağışının Ankara'nın bütün barajlarında etkili olduğunu savunarak Kızılırmak suyunun gelmesiyle birlikte yağan yağıştan dolayı barajların yüzünün güldüğünü söyledi.

Yerel Haberleri