Çankaya Köşkü'nde 3 yıldır hummalı bir mektup yazma çalışması yaşanıyor. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderilen ancak cevapsız kalan iş, aş, eş talebiyle yazılan 10 bin mektuba cevap yazılıyor. Şu ana kadar tozlu raflarda unutulan 5 bin mektup ve maile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzasıyla dönüş yapıldı. Sezer'e gönderilen 5 bin mektup daha tasnif edilerek cevaplar adreslere gönderiliyor.
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle vatandaşa kapılarını açan Çankaya Köşkü'nde mektuplara günlük cevap veriliyor. Cumhurbaşkanı Gül'e yazılı olarak ulaşan talepler en kısa sürede cevaplanıyor. Gül'e gelen mektuplara yetişmenin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Dairesi'ndeki personel, önceki Cumhurbaşkanı Sezer döneminde vatandaştan gelen mektuplara cevap vermek için de çalışıyor.
Cumhur'un Reis'ine yolladığı yardım isteyen mektupların 7 yıl boyunca cevaplanmadığı Gül'ün Köşk'e çıkmasıyla ortaya çıktı. Tozlu raflardan alınan kimisinde iş, kimisinde maddi destek, bazısında da evlenme talebi bulunan mektuplara uzmanlarca cevaplar verilip adreslere gönderiliyor. Geçen uzun zaman sebebiyle çoğu mektup ve mail sahibi ya talebini unutmuş durumda ya da vazgeçmiş oluyor. Mektuplarda telefon numarası bulunanlara da telefon açılıp hal hatır soruluyor.
ÇANKAYA KÖŞKÜ HALKA AÇILDI
864 rakımlı Köşk, Cumhurbaşkanı Gül'ün seçilmesiyle vatandaşlara açıldı. Şehit yakınları, gaziler, engellilere yönelik birçok program Çankaya Köşkü'nde yapıldı. Özellikle miniklerin Köşk'te ağırlanması Gül'ün gelenekleri haline geldi.
'Eğitim Her Engeli Aşar', 'Konuşan Kitap Şenliği', '81 ilden 81 Yıldız' gibi projelerde öğrencilere üst düzey davet sunuldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünisa Gül nezaretinde yapılan programlarda kameralara kimi zaman sevinçler, kimi zaman hüzünler takıldı. Şehit babasının Gül'den plaket alacağı sırada hüzünle karışık heyecandan yere düşmesine ilk tepkiyi yine Gül vermişti. Gül, şehit babasını ayağa kaldırmıştı.