Intel etkinlikte, çok çekirdekli işlemci mimarisinin sağladığı olanaklardan maksimum düzeyde yararlanmayı mümkün kılacak yazılımlar alanındaki gelecek yol haritası ve bu yol haritasının çok kademeli uygulama geliştirmeye nasıl uyarlanacağı konularındaki ayrıntıları katılımcılarla paylaştı.
Programı Türk yazılım ekosistemine tanıtan Intel Yazılım Ortakları Programı Direktörü J. Scott Harrison, "Türkiye'nin donanım konusundaki potansiyelinin yazılım alanında da geçerli olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Yazılım Ortakları Programı'nın bölgedeki startını Türkiye'de verdik" dedi. Harrison, Intel'in birbirini tamamlayan yazılım ve teknolojileri oluşturmasında bilim adamları, geliştiriciler, mühendisler ve vizyon sahibi kişilerle yürüttüğü yakın işbirliğinin katkısını belirterek önümüzdeki dönemde sektörde yaşanacak gelişmelere dikkat çekti.
Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem de, Intel Türkiye'nin yazılım ortaklarını da içeren ekosistemine yönelik desteğiyle toplumun sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağladığını belirtti. Ertem görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: "Intel Türkiye olarak ülkemizde bilişim kanalının büyümesine destek veriyor, Türk iş dünyasının önemli dinamiklerinden olan bilişim firmalarının yeni başarı öyküleri yaratmaları ve dünya ölçeğinde rekabet fırsatı elde etmeleri için farklı programlar geliştiriyoruz. Türkiye'nin potansiyelini hayata geçirmek ve hayallerini bilişimle gerçekleştirmesi için çalışıyoruz. Intel'de Türkiye'nin bağlı bulunduğu bölgede ilk kez ülkemizde uygulamaya konan ve şu anda 57 firmanın yer aldığı Intel Yazılım Ortakları Programı'nın kapsamını genişletmek ve yaygınlaştırmanın Türkiye'deki yazılım firmalarının gelişimini beraberinde getireceğine inanıyoruz. Program kapsamında, uygun yazılım projelerinin donanım ihtiyacı yüzde 30-50 oranında karşılanıyor."
Başarı öyküleri
Intel Geleceğin Yazılımları Buluşması kapsamında şu ana kadar yapılan çalışmalarda elde edilen başarı öyküleri canlı demolarla paylaşılırken, bu başarı örneklerine yenilerinin eklenmesi konusunda Intel Yazılım Ortakları Programı'nın sağladığı destek anlatıldı.
Etkinlikte paylaşılan başarı öykülerinden biri Intel ve Airties tarafından ortak geliştirilen ve dünyanın vPro teknolojisini destekleyen ilk ADSL modemleri oldu. Söz konusu ürünle bilgisayar kullanıcıları modem üzerindeki tek bir düğme ile teknik destek talebinde bulunabiliyor ve güvenli bir biçimde hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan destek alabiliyor. Böylece büyük donanım arızaları dışında tüm sorunların uzaktan çözülebilmesiyle artık son kullanıcılar için de 7x24 sonuca yönelik teknik destek almak hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşüyor.
Katılımcılarla paylaşılan diğer bir başarı öyküsü ise CTD Systems'in geliştirdiği Dikte yazılımı oldu. Dünyanın en gelişmiş konuşma tanıma yazılımlarından olan Dikte, Intel çok çekirdekli mimarilerine göre optimize edilerek, "alan bağımsız" gerçek zamanlı konuşma tanımayı ilk defa olanaklı hale getiriyor.
Zaman