Turizm, Bursa'nın lokomotifi olacak

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği üyelerini kabul eden Bursa Valisi Şahabettin Harput, şehrin sanayiye doyduğunu söyledi.

Bursa Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın sanayiye doymuş bir kent olduğunu belirterek ağırlığın turizm sektörüne verilmesi ve Bursa kültürünün tanıtılması gerektiğini söyledi.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Harput'u ziyaret etti. Genç işadamlarının yaptıkları çalışmaları memnuniyet içerisinde izlediğini belirten Harput, "Genç ve dinamik işadamlarının oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının her zaman büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Sadece genç sanayiciler değil, sivil toplum kuruluşları içerisinde üretim yapan ve istihdam sağlayan bütün girişimcilerimizle gurur duyuyorum" dedi.

DAHA ÇOK TURİST BEKLİYORUZ

Bursa'nın artık sanayileşme sürecini geride bıraktığını vurgulayan Harput, turizm sektörünün önünün açılarak, Bursa'ya daha çok turist gelmesini sağlamaya çalışacaklarının altını çizdi. Tarihi ve kültürel dokusuyla Bursa'nın turizm merkezi olmaya aday bir şehir olduğunu belirten Harput, "Kültürel mirasımızı yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bursa'nın her köşesinde bir tarih yatıyor. Bu kadar önemli bir şehrin turizm potansiyelini yeteri kadar değerlendirememesini kabullenemeyiz. Antalya'ya yılda 9 milyon turist gelirken, Bursa'nın 100 bin turisti ağırlaması açıklamaz bir durumdur" diye konuştu.

GESİAD Başkanı Denizhan Sezgin ise Bursalı sanayicinin yurt dışındaki gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini, dünyayı saran küreselleşme dalgasının dışında kalan sanayicilerin büyüyemeyeceğini belirtti. GESİAD olarak Türkiye'nin tanıtılması ve ikili ilişkiler kurulması amacıyla yurt dışı ziyaretleri yaptıklarını söyleyen Sezgin, yurt dışındaki sanayicinin Türk yatırımcıyı iyi tanımadığını, dolayısıyla ticaret yapmak için ülkemizi ön sıralara almadıklarını vurguladı. Sezgin, Avrupalı sanayiciye Türk yatırımcının tanıtılması gerektiğini söyledi.

Ülkede yaratılan kriz ortamından ekonominin olumsuz etkilendiğini ifade eden Sezgin, "Mevcut ortam sanayici ve işadamlarını büyük sıkıntılar içine soktu. Sanayicinin istihdam ve yatırım ihtiyacını karşılamak için yöneticilerin gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz. Yaşadığımız sıkıntıları aşabilmemiz için bölgesel tedbirlerin bir an önce devreye sokulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak - Cihan

Yerel Haberleri