Tuğluk'tan BDP'yi kızdıracak eleştiri!

Yasaklı vekil Aysel Tuğluk'tan 'bizimkiler' olarak nitelendirdiği BDP'nin hoşuna gitmeyecek eleştiriler!

"...Kürt meselesi artık çözüm sürecinde!" diyen Kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk, Radikal İki'deki makalesinde AK Parti, CHP ve Devlet'in genel politikasını eleştirirken, Kürtleri parlamentoda temsil eden Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) 'özeleştiri' niteliğinde dokundurmalarda bulundu. Kürtleri eleştirdiği satırları kastederek "bizimkilerin hoşuna gitmeyebilir" tabirini kullanan vekil, Türkiyelileşme iddia ve vizyonundaki BDP"nin kısa vadeli, zorlayıcı ve negatif bir söylemle bir yere varamayacağını savundu. Tuğluk, Kürt tarafının her adımda Türkleri de stratejisine dahil etmesi gerektiğine işaret etti.

İşte “Kürt siyaseti ciddi yol ayrımında” diyen Tuğluk'un çarpıcı satırları...

BİR UÇTA DEVLET BİR UÇTA KÜRTLER

"Önce silahları bırakın sonra yasal düzenlemeleri yapalım" diyen devlet ipin ucunda, "önce yasal güvenceler verin sonra silahları bırakalım" diyen Kürtler diğer ucunda durunca, AKP ve BDP'nin dillerine dikkat etmeleri gerekiyor"

"AKP Kürtlerde güven yaratan bir dil kullanmaya çalışmalı, samimi ve ciddi tutum kadar çözüm iradesini de kararlıca oluşturmalıdır.

"BDP TÜRKLERİ DE DÜŞÜNMELİDİR"

BDP de her adımda, her söylemde Türklerin de kendisini izlediğini, dinlediğini unutmamalı; stratejik pozisyonları görerek konuşmalı, gösteri siyasetinin tozu dumanının kısa sürede yerini gerçeğe bırakacağını bilmeli ve her iki stratejinin buluşabileceği bir yer yaratmalıdır. Aksi halde, kısa vadeli, zorlayıcı ve özellikle negatif bir söylem geliştirilerek Türkiyeleşme iddia ve vizyonu gerçekleştirilemez.

"BİZİMKİLERİN HOŞUMA GİTMEZ AMA..".

“.. Belki "bizimkilerin" pek hoşuna gitmeyebilir ancak, Kürt siyaseti ciddi yol ayrımında. Yeni şekillenen dünyada eskisi gibi davranmak her açıdan sorunlu hale gelecektir. Kürt siyasetinde demokratik mücadele yöntem ve güçlerinin belirleyici olduğu bir aşamaya evrilme konusu ciddi ciddi düşünülmelidir. Açıkçası uzun vadeli ve yepyepi tarzda hem yöntem, hem ilişki, hem de hedefler  hem de dil bakımından demokratik, yaratıcı, çoğulcu bir tartışma ortamında seçenekler derinliğine tartışılmalıdır.

Kısacası, ivedilikle çözüm yaratmak isteyenlerin de stratejileri olmalı, oluşturulmalıdır."

Perde Arkası Haberleri