Trustler neden hoşlanır?

Çanakkale'nin En Gözde Turizm Beldelerinden Biri Olan Truva Antik Kentine Giden Turistlerin İlgisini, En Çok 35 Yıl Önce Bir Marangoz Tarafından Yapılan ve Truva'nın Sembolü Olan Tahta At Çekiyor.

Çanakkale'nin en gözde turizm beldelerinden biri olan Truva antik kentine giden turistlerin ilgisini, en çok 35 yıl önce bir marangoz tarafından yapılan ve Truva'nın sembolü olan tahta at çekiyor.

Şehir merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Truva'nın bu yılın ilk altı ayında 295 bin turist tarafından ziyaret edilmesi, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Tahta ata en çok Japon ve Alman turistlerin ilgi gösterdiğini belirten Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, sayının yıl sonuna kadar 500 bini geçmesini beklediklerini söyledi. Binlerce kilometre uzaktan yaz kış demeden Truva'ya gelen özellikle Japonların, en çok ilgiyi Truva atına gösterdiğini kaydeden yetkililer, yaşları 60 ile 70 arasında değişen turistlerin büyük bir heyecanla tahta atın merdivenlerinden çıkarak pencerelerinde hatıra fotoğrafı çektirmeden gitmediğini vurguladı. Çanakkaleli bir marangoz tarafından 1974 yılında elde yontmayla altı ayda yapılan tahta atın ününün dünyanın her yerine ulaştığını hatırlatan yetkililer, "Yurtdışında kime Truva ,sorulsa hayalinde canlandırdığı tek şey tahta attır. Bu sebeple bakanlık tarafından geçen yıl tamir ettirildi. Çanakkale'de iki tane tahta at olmasına rağmen turistlerin en çok görmek istediği, antik şehirdeki marangoz yapımı olan. Troy filminde kullanılan atı ise en çok yerli turistler merak edip görmeye gidiyor" dedi.



sondakika

Yerel Haberleri