CHP'nin yerel seçimlere yönelik bazı açılımlarda bulunduğunu aktaran dergi, bu açılımların ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarında bir değişikliğe neden olacağını, ne de seçmeni olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.
CHP'nin "çaresizlik havası içinde" olduğunu yazan The Economist, "CHP artık şeriat hukukunun ve Kürtlerin ayrılık politakalarının tehlikeli olduğuna yönelik pek fazla açıklama yapmıyor. Bunun yerine baş örtülü bayan adaylar kazanma peşinde. Kürtlerin bayram olarak kutladığı Nevruz gününün de milli tatil günü olarak kabul edilmesinden yana. Bu seçimlerde de seçmenin çoğu AK Parti'ye sadık kalacak" değerlendirmesini yaptı.
The Economist, Başbakan Edoğan'ın yerel seçimler nedeniyle başlattığı seçim turunda Van'da halka hitap ettiğini ve burada bulunan Kürt kökenli bir seçmenin, "Erdoğan bizden biri ve bize eşit davranıyor" söylediğini aktardı.
"ERDOĞAN, TURGUT ÖZAL'DAN SONRA ÜLKEDE EN POPÜLER İSİM"
Erdoğan'ın halk arasında Turgut Özal'dan sonra "en popüler ve karizmatik" isim olarak görüldüğüne dikkat çeken The Economist, şu yorumda bulundu: "Erdoğan'ın bu popüleritesi, iktidarı devirmeye çalışan Türkiye'nin yüksek rütbeli generallerine bile geri adım attırdı"
Başbakan'ın bir çok kişi tarafından sert olmakla eleştirildiğini yazan dergi, Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi kendine güveninin tam olduğunu, ancak eleştirmenlerin ise yeni bir zaferin Başbakanı daha da sert bir hale gelmesine neden olabileceğini düşündüklerini bildirdi.
Dergi ayrıca yerel seçimler öncesi gösterdiği duruşuyla Erdoğan'ın pozitif yönünün tekrar ortaya çıktığına yönelik işaretlerin bulunduğunu yazdı. The Economist, hükümetin yerel seçimler sonrası IMF ile büyük bir ihtimalle anlaşacağı ve 1915 olaylarında hayatını kaybeden Ermenilerin anıldığı 24 Nisan tarihinden sonra ise Ermenistan sınır kapısını açabileceği yorumunu yaptı.