Taşkent Üniversitesi Rektörü Kahya, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

TAŞKENT (AA) -Taşkent Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı

TAŞKENT (AA) - Taşkent Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında seçimini yaptı.

Özbekistan hükümeti kararıyla 2021'de Taşkent Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi Rektörü olarak atanan Türk bilim insanı Ercan Kahya, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği, "haber", "spor" ve "çevre-yaşam" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek beğendiği kareleri oyladı.

Kahya, "haber" kategorisinde Valeria Ferraro'nun, İspanya merkezli bir sivil toplum kuruluşu görevlilerinin Akdeniz'de alabora olan teknedeki 100'den fazla göçmeni kurtardığı anı gösteren "Hayata tutunanlar" adlı fotoğrafına oy verirken, "Dünyanın herhangi bir ülkesinde herhangi bir bireyin zamanın herhangi bir noktasında bir gün bu resimde görülen bir anı yaşamasının ihtimalini vicdanında hissetmesi gerekir." dedi.

"Spor" kategorisinde tercihini Mustafa Yılmaz'ın, Bursa'da doğuştan bacakları ve sol kolunun dirseğinden aşağısı olmayan 7 yaşındaki Muhammed Ali Biçer'in yüzdüğünü gösteren "Yüzücü" adlı fotoğrafından yana kullanan Kahya, "Hayat istenildiğinde azmedenler için şartlar ne olursa olsun yine de güzel ve anlamlı olabilir." diye konuştu.

Kahya, "çevre-yaşam" kategorisinde de Mustafa Hassona'nın, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki Müslümanların açık havada bayram namazını kıldıkları sırada yanında oyuncağıyla namaz kılan bir çocuğu gösteren "Masumiyet" adlı fotoğrafını tercih etti.

Kahya, fotoğrafla ilgili "Keşke bütün insanlar bir arada yaşama erdemine masumluğun ve saflığın en güzel resmini veren bu küçük çocuk gibi sahip olsalardı." ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kahya, AA muhabirleri tarafından çekilen yarışmadaki tüm fotoğrafların çok iyi olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür-Sanat Haberleri