Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınması ile gündeme bomba gibi düşen gazeteci Soner Yalçın, bugün avukatları aracılığı ile yaptığı açıklamalarda inandırmaya çalıştığı gibi gerçekten masum ve mağdur bir gazeteci mi? İşte konu ile ilgili Hürhaber.com’un ulaştığı bilgiler.
Gözaltına alınmadan önce kamuoyunu Ergenekon’un hayali bir örgüt olduğuna inandırmaya çalışan ve dava kapsamında içeriye alınanların masumluğuna şahitlik eden Gazeteci Soner Yalçın’ın, Ergenekon’un varlığından yıllar önce bahsettiği ortaya çıktı. Bugün Ergenekon sanıklarının ve zanlılarının yanında saf tutarken operasyonları yürütenlere öfke kusan Soner Yalçın bundan 14 yıl önce yazdığı bir kitapta Ergenekon’un varlığını ve ismini deşifre ederek, yol haritasının CIA tartafından çizildiğini açıklıyor. Bununla kalmayan Yalçın, kitapta bu tür örgütlerin kötü niyetli ve dış mihrakların hizmetinde olan yapılanmalar olduğunu söylüyor.
ERGENEKON İSMİ, YALÇIN İÇİN YENİ DEĞİL
Türkiye’de ilgili gözaltıların başladığı ve yapılanmanın adının ‘ERGENEKON’ olarak afişe edildiği günler çok uzakta olmamasına rağmen Soner Yalçın, bu örgütün varlığından ve isminin ERGENEKON olduğundan, 1997 yılında bahsediyor.
Yalçın, Doğan Yurdakul ile birlikte yazdığı "REİS: Gladio'nun Türk Tetikçisi" isimli kitabında NATO merkezli oluşturulan kontrgerilla örgütleriyle ilgili aynen şu ifadeleri kullanıyor:
“Nato tarafından yönetilen ve planları CIA tarafından hazırlanan; merkezi, Brüksel'deki NATO karargahı olan bu örgütler, birbirinin peşi sıra ortaya çıkarıldı ve sorumluları yargılandı: İtalya'da "Gladio", Almanya'da "Stay Behind" veya "Gehlen Harekatı", Fransa'da "Rüzgar Gülü", İngiltere'de "Secret British Network", Belçika'da "SDRA-8" veya "Glaive", Hollanda'da "NATO Command" veya "0 ve 1 Örgütü", İsviçre'de "P-26", Avusturya'da "Schwert", Yunanistan'da "B-8 , Sheepskin" veya "Kızıl Teke Derisi Örgütü", Türkiye'de, "Özel Harp Dairesi" veya "Kontrgerilla" ya da son zamanlarda öne çıkan bir ad, ‘Ergenekon’.”
İşte bu ifadelerin yer aldığı ve 1997’de Su Yayınlarından ilk baskısını REİS: Gladyo'nun Türk tetikçisi kitabı 2003 yılında 20 ve 2008’de 25. Baskıyı gördü.
BİR DÖNÜŞ VAR AMA NEDENİ YOK!
Bu bilgiler daha önceki kanıtları ile birlikte ETÖ’nün var olduğunu ve adının da yıllar önceden koyulduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Soner Yalçın’ın yaşadığı çelişki ise henüz gizemini koruyor.
O günlerde Doğan Yurdakul ortaklığıyla kaleme aldığı kitapta, bilgisi dahilindeki Ergenekon terör örgütünü ifşa etme çabasında olan Soner Yalçın’ın bugün gelinen noktada Ergenekoncuları savunarak düştüğü çelişki bu bilginin ortaya çıkması ile kafalarda yeni soru işaretlerinin ve bazı ihtimallerin belirmesine yol açacak cinsten. Soner Yalçın’ın Ergenekon yapılanması ile ilgili oldukça fazla bilgiye ulaşması ve dolayısıyla üzerine gelinmesi sonucu saf değiştirmiş olması da bu ihtimaller arasında.
Daha önce arasından su sızmayan ve saygı duyduğu gazetecileri bile Ergenekon'a dil uzattığı anda bir kalemde silen Yalçın'ın, bu isimlere saldırmak için bütün imkanları seferber ettiği ve bir çok kişiye 'çamur at izi kalsın' mantığı ile OdaTV üzerinden mağdur ettiği biliniyor...