Solingen faciasında 5 yakınını kaybeden Mevlüde Genç için Almanya'da mevlit okutuldu

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılarca kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren ve 30 Ekim'de hayatını...

KÖLN (AA) - Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılarca kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren ve 30 Ekim'de hayatını kaybeden Mevlüde Genç için Köln'de mevlit okutuldu.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezindeki Köln Merkez Camisi'ndeki mevlide Mevlüde Genç'in eşi Durmuş Genç ile aile bireylerinin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Karaarslan, Essen Başkonsolosu Tolga Şimşir, Münster Başkonsolosu Ahmet Davaz ile çeşitli sivil toplum kuruluşu ile dernek temsilcileri katıldı.

Mevlitte caminin din görevlileri Adem Kemaneci, Gökhan Uygun ve Mustafa Kader ile Duisburg Merkez Camisi din görevlisi Niyazi Tok, Kur'an-ı Kerim okudu.

DİTİB Dini Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Muharrem Kuzey, yaşadığı derin acılara rağmen sağduyu ve sabırlı duruşunu asla kaybetmeyen örnek bir insanı, cefakar bir anneyi vefatının ardından anmak ve hayır duada bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri