Skandal dava başlıyor

Antalya'daki skandal başörtüsü davası başlıyor

Antalya’da haksız ve hukuksuz başörtüsü yasağını protesto etmek için 3 Kasım 2007 tarihinde gönüllü kuruluşların bir araya gelerek oluşturdukları İnanç Özgürlüğü Platformu’nun düzenlediği basın açıklamalarına çocukları ile birlikte katılan anne ve babalara “velayet hakkını kötüye kullanma ve çocukların ruh sağlığını bozmak” gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması yarın başlıyor.

 

Antalya Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan tarafından hazırlanan ve 27 Mayıs 2009 tarihinde Antalya Sulh Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, basın açıklamasına katılan 17 anne ve babanın 1 yıl hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

MAZLUM-DER, DAVAYI TAKİP EDECEK

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Genel Başkanı A. Faruk Ünsal, davayı izlemek ve takip etmek için gözlemci bir heyet oluşturduklarını belirterek, “İnsanların demokratik haklarını savunması kadar doğal bir şey yoktur. Anormal olan, toplumun daha fazla özgürlük talebini dikkate alan hükümetin “demokratik açılım” sürecini başlattığı dönemde böyle bir davanın başlamasıdır. Devlet artık geçmişiyle hesaplaşmalı ve eski alışkanlıklarından arınmalıdır. Biz bu davada tarafız ve mağdurların yanındayız” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT-

İslam Haberleri