Filistin asıllı çevre uzmanı, Siyonist işgal ordusunun 2000 yılında Lübnan’a karşı başlattığı savaş ve 2008’in sonu ve 2009’un başında Gazze’ye karşı başlattığı imha savaşı ile işgal altındaki Filistin topraklarında halen sürdürdüğü askeri tatbikatların yoğun bir şekilde yakıt tüketilmesine, tüketilen gazların da havaya karbondioksit karışmasına neden olduğunu, bunun sonucunda da atmosferde biriken sıcak gazların küresel ısınmanın artmasına yol açtığını ifade etti.
UNESCO’nun finansıyla Vatan televizyonunun çıkardığı “Çevreye Bir Bakış” isimli dergiye önemli açıklamalarda bulunan Maan Merkezi çalışanı George Kurzem şunları ifade etti: “Gazların bu şekilde büyük miktarlarda atmosfer tabakasına karışması ilerde büyük felaketlerin meydana geleceğini haber veriyor. Küresel ısınma, orman yangınları, kuzey kutbunda dağ buzulların erimesi bunun sonucudur. Buzulların çözülmesiyle deniz ve okyanuslardaki su seviyesi yükselmekte ve su taşmaları meydana gelmektedir.”
İşgal altındaki topraklarla ilgili tespitlerde de bulunan Kurzem şöyle devam etti: “Murc bn. Amir ovasında kurulan çimento fabrikasından etrafa yayılan tozlar çevredeki tarım arazilerini tahrip ediyor. Bu fabrikaları işletenler hak ve hukuk tanımıyor. Onların bu şeklideki sorumsuz uygulamaları Filistin’in verimli topraklarını çoraklaştırıyor.”
Filistin’in verimli topraklarının çölleşebileceği konusunda uyarılarda bulunan Kurzem, bu konuda yapılan çalışmaların ise tehlikenin boyutuyla ölçülemeyeceğini ifade etti.
Filistin Enformasyon Merkezi