Şairlerden Gazze'ye selam...

Filistin'de insanlığın katledilmesine karşı şairler de sesini yükseltiyor.

Yenidünya Dergisi tarafından düzenlenen 'Gazze Şiir Akşamı' programında şairler Filistin için yazdıkları şiirleri okuyarak katliama hayır diyecekler.

Programa Nurettin Durman Ahmet Mercan, Bestami Yazgan, Ferman Karaçam, Olcay Yazıcı Abdulbaki Kömür, Şeref Akbaba ve birçok usta şair katılarak Filistin için yazdıkları şiirleri okuyacak.

Şiir akşamında ayrıca Filistinli şairlerin şiirleri de okunarak sanatçılar tarafından Filistin marşları seslendirilecek.

Programla ilgili açıklama yapan Yenidünya Dergisi Yayın Yönetmeni Mahmut Bıyıklı 'Hepimiz imtihan ediliyoruz. Bu alçak saldırıya karşı bulunduğumuz her yerde Gazze adına bir şeyler yapmalıyız. Kitlesel eylemlerin yanında kültürel anlamda da eylemler yaparak tepkimizi dile getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle biz de katliamlara olan öfkemizi ve acımızı şiirin diliyle yansıtmak için bu etkinliği düzenleyeceğiz' diye konuştu.

Perşembe akşamı 19.30'da başlayacak program Edirnekapı Mihrimah Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Katılımın serbest olduğu Şiir akşamıyla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler 05053863948 no'lu telefonu arayabilirler

Kültür-Sanat Haberleri