Ramazan'da günlerdir açlar

Tüm Türkiye Ramazan'ı yaşarken, İzmir'de "misafirimiz" sayılabilecek bir aile açlıkla boğuşuyor.

İzmir'deki Afrika kökenli mülteciler büyük umutlarla geldikleri ülkemizde açlık ve yoksullukla boğuşuyor.

İzmir'de zor koşullarda yaşayan ve büyük bölümü müslüman olan mülteciler, ramazan ayını aç geçirdiklerini belirterek yardım istiyor.

Basmane ve Agora semtlerinde yaşamını sürdüren, çoğunluğu Afrika kökenli mültecilerin, savaşların yaşandığı kendi ülkelerinde olduğu gibi büyük umutlarla geldikleri İzmir'de de kaderleri değişmedi. Mültecilerden bazıları umut yolculuğunda denizde boğulurken, bazıları da sığındıkları harabe binalarda sağlıksız koşullarda açlık ve sefaletle boğuşuyor. Büyük bölümü müslüman olan, aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu mülteciler kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Mülteciler arasında bulunan ve Ramazan ayını aç geçirdiklerini belirten 4 çocuk annesi Elmas İbrahim Abdullah, yaşadıkları dramı şöyle anlattı:

“Bizler müsülümanız. Ramazan ayında aç susuz oruç tutuyoruz. Zaten her günümüz böyle geçiyor. Fakat çocuklarımız açlığa ve bakımsızlığa dayanamıyor. Çocuklarımıza pazarlardan topladığımız artıkları pişirip yediriyoruz. Çocuklarımız sağlık taramasından geçmiyor, sağlıksız koşullarda yaşıyoruz. Çöplerden bulduğumuz sünger ve battaniyelerin üzerinde yatıyoruz. Çocuklar bunlara ne kadar dayanacak bilmiyoruz. Bir odada iki aile barınıyoruz. Bizlerin yaşadıklarını hiç kimse görmek istemiyor. Bir piknik tüpü üzerinde pişirdiğimiz tenceredeki yemeği hep birlikte yiyoruz. Gıda, giyim ve temizlik ürünlerine ihtiyacımız var. Haftalardır yıkanamıyoruz. Minik bebelerimizin altını bağlayacak bir bez bulamıyoruz. Elektriksiz, susuz ortamda yaşıyoruz. Çocuklar süte hasret. Bu feryadımızı duysunlar. Mülteci olduğumuz için eşlerimiz çalışamıyor.”
Basmane semtinde çoğu Afrika kökenli yaklaşık 800 mültecinin kaldığı tahmin ediliyor.

Yerel Haberleri