Patlayıcı düzeneği ile yakalandılar

İstanbul'da Dün Şişli'de Eylem Hazırlığı İçerisinde İken Yakalanan Kadına Patlayıcı Maddeleri Temin Ettikleri İddia Edilen 2 Kişi, Van'da Düzenlenen Operasyonla Gözaltına Alındı.

İstanbul'da dün Şişli'de eylem hazırlığı içerisinde iken yakalanan kadına patlayıcı maddeleri temin ettikleri iddia edilen 2 kişi, Van'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Zanlılar, uçakla İstanbul'a gönderildi.

Alınan bilgilere göre, İstanbul Şişl Mecideköy'de dün öğle saatlerinde üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı, 15 adet fünye ve bir el butonu ile birlikte gözaltına alınan, hamile görünümlü kadına patlayıcıların teknik takip sonucu Van'dan gönderildikleri belirlendi. Bunun üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, gece patlayıcı maddeyi İstanbul'a götürdükleri iddia edilen T.S. ve M.S.A'nın Selimbey ve Yalı Mahallelerindeki evlerine operasyon düzenledi.

Teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda gözaltına alınan T.S. ve M.S.A. emniyetteki ilk ifadelerinin ardında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra Van Ferit Melen Havaalanı'nda 10:05 uçağına bindirilerek soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderildi. (CİHAN)

Yerel Haberleri