Semra Hanım ve Ahmet Özal’ın bahsettiği deliller gelmezse Turgut Özal’ın mezarı açılacak.
Merhum Özal’la ilgili soruşturma Özallar’a takıldı. Ahmet Özal ‘Kasetleri bulamadım’ derken Semra Özal saç tellerini getirmedi. Mezarın açılması gündemde.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Turgut Özal soruşturmasında delil sıkıntısı yaşanıyor. Semra Özal, eşine ait 'saç tellerini', Ahmet Özal ise babasının 'özel ses kayıtlarını' savcılığa teslim etmedi. Deliller gelmezse başsavcılık, son çare olarak Özal'ın mezarını açacak. Turgut Özal'ın ölümü ile ilgili soruşturmada Semra ve Ahmet Özal'ın kamuoyuna açıkladıkları delilleri yargıdan gizledikleri ortaya çıktı. Özal'ın ölümüyle ilgili sır perdesini aralayacak belgelerin soruşturmayı yürüten Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ile Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'e ulaşmadığı belirtildi.
YABANCI ÜLKEDE SAKLANIYOR
8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 17 Nisan 1993'de Çankaya Köşkü'nde spor yaparken aniden rahatsızlanmış ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Özal, burada saat 14.30'da hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı'nın vefatı üzerine eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal, ölümün şüpheli olduğunu iddia etmişlerdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Özal'ın açıklamaları üzerine 2010'da Özal dosyasını tozlu raflardan indirmişti. Otopsi yapılmadığı için ölüm sebebi anlaşılamayan, alınan kan örnekleri ise Hacettepe Üniversitesi'nde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Özal soruşturmasının en önemli delili olma niteliği ise Semra Özal'ın uzun süredir dile getirdiği "saç teli" iddiası oldu. Ancak bir başka ülkede kiralık bir kasada saklandığı belirtilen "saç tellerini" Semra Özal'ın henüz savcılığa teslim etmediği ortaya çıktı.
"DEŞİFRE EDİLİYOR, BULAMIYORUM!"
Savcılık, Ahmet Özal'a 'saç telleri' ve 'özel ses kayıtlarının' akıbetini sordu. Daha önce "Babama ait çok özel ses kayıtlarını açıklayacağım. Hazırlık aşamasında, deşifre edip hazırlanıyor" diyen Ahmet Özal, bu defa "Ses kayıtlarını bulamıyorum" açıklaması yaptı. Özal, babasının saç telleriyle ilgili ise hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Bugün'ün telefonla ulaşmaya çalıştığı Ahmet Özal'ın sekreteri, kendisinin ABD'de olduğunu söyledi. Özal'ın cep telefonunu defalarca aramamıza rağmen geri dönüş olmadı.
Karanlık yıllar ve faili meçhul cinayetler!
Özal soruşturması, Cumhurbaşkanı'nın hayatını kaybettiği yıllara da ışık tutacak. Türkiye'nin karanlık yılları olarak bilinen (1991-1994) ve onlarca faili meçhul cinayet işlenmiş, ancak sis perdesi bir türlü aralanamamıştı. O dönemde eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özden, Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, emekli Korgeneral Hulusi Sayın, Jandarma Binbaşı Cem Ersever şüpheli bir şekilde ölmüş veya öldürülmüşlerdi.