OYAK’a kritik sorular...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Danıştay saldırısıyla ilgili 20 değişik adreste arama yapıldı, 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Oyak Güvenlik, ev ve işyerleri ile otolarında saatlerce süren aramaların ardından tespit edile

Güvenlik Müdürü de gözaltında
Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin yürütülen soruşturmada dönemin OYAK Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban, Danıştay Bilgi İşlem Merkezi’nde Mühendis olan Celalettin Yüksekkaya, OYAK Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Güvenlik Bilgi İşlem Sorumlusu Barış Demirtaş ile teknisyen ve montaj ekibinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Dikkat çeken gerekçeler

OYAK dalgasındaki şahısların, Ergenekon Terör Örgütü’ne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, suçun delillerini yok ettikleri, sildikleri ve değiştirdikleri gerekçesi ile gözaltına alındıkları öğrenildi. Danıştay saldırısı, Birinci Ergenekon iddianamesinde örgütün, silahlı eylemi olarak gösteriliyordu.

Şüphelilere sorulan 6 kritik soru

1-Saldırıdan bir gün önce kayıt cihazını neden söktünüz?
2-Arıza nedeniyle söküldüğü belirtilen kameranın hard diski nerede?
3-Söktüğünüz kameranın yerine neden geçici bir cihaz takmadınız?
4-Hard disk arızalı olmamasına rağmen neden söktünüz?
5- Alparslan Arslan’ın keşif çalışması yaptığı tarihe ait kayıtlarınerede?
6- Arslan’a ait görüntüleri sildiğiniz doğru mu?

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Danıştay saldırısıyla ilgili 20 değişik adreste yapılan arama sonucunda, 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Oyak Güvenlik, ev ve işyerleri ile otolarında saatlerce süren aramaların ardından tespit edilen suç unsuru ve delillere el konuldu.

Çok kritik isimler gözaltında

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde 12 kişiye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında dönemin OYAK Güvenlik Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, Danıştay Bilgi İşlem Merkezinde Mühendis olarak çalışan Celalettin Yüksekkaya, OYAK Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Güvenlik Bilgi İşlem Sorumlusu Barış Demirtaş, OYAK Güvenlik Ankara Elektrik Grup Teknisyeni Serkan Akyıldız, OYAK Güvenlik Montaj Bakım Şefi Metin Almalı ve OYAK Güvenlik Şirket Çalışanı Murat Kablan isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerin, Ergenekon Terör Örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri, gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok ettikleri, sildikleri ve değiştirdikleri gerekçesi ile gözaltına alındıkları öğrenildi. Danıştay saldırısı, birinci Ergenekon iddianamesinde örgütün silahlı eylemi olarak gösteriliyordu.

Öte yandan Oyak Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy, Eyüp Sabri Çarmıklı ve Halil Osman İlbiş isimli şahıslar ar hakkında yakalama kararı bulunmadığı için gözaltına alınmadıkları, söz konusu şahısların ev ve işyerleri ile kullanımında bulunan otolarında aramaların yapıldığı, aramalarda tespit edilen suç unsuru ve delillere el konulduğu öğrenildi.
İşte şüphelilere sorulan 6 kritik soru
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan şüphelilere ifade esnasında sorulan kritik sorulara ise ‘Milat’ ulaştı. İşte o sorular:
-Saldırıdan 1 gün önce saat:16.00 civarında herhangi bir neden belirtilmeksizin kayıt cihazını neden söktünüz.
-Söktüğünüz kameranın yerine geçici bir cihaz takılmasını neden sağlamadınız?
-Saldırının gerçekleşmesinden bir gün önce arıza nedeniyle söküldüğü belirtilen hard diski nerede muhafaza ettiniz?
-Söz konusu hard disk arızalı olmamasına rağmen neden söktünüz?
-Sanık Alparslan Arslan’ın keşif çalışması yaptığı 16.05.2006 tarihine ait görüntü kayıtları nerede?
-Keşif çalışması yapan Arslan’a ait görüntüleri geri döndürülemez bir şekilde sildiğiniz doğru mu?

Mahkeme olayın peşini bırakmadı

Türkiye, 17 Mayıs sabahına Danıştay’a yapılan hain saldırı ile uyandı. Avukat Alparslan Arslan, rutin toplantılarını yapan Danıştay 2. Daire üyelerine kurşun yağdırdı. Saldırıda 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, üyeler Mustafa Yücel Özbilgin, Ayla Günenç, Ayfer Özdemir ve tetkik hakim Ahmet Çobanoğlu yaralandı. Başkent’te görülen Danıştay davası yoğun bir hukuk çabasının ardından Ergenekon kapsamında Silivri’ye alındı. Görüldü ki, Ankara’daki mahkeme delilleri hiç araştırmamış, suçu tuhaf hareketlerde bulunan Alparslan Arslan’a yükleyerek dosyayı kapatmıştı.
Adli Süreçte; Danıştay Binasının Kamera sistemini işleten Oyak Savunma ve Güvenlik şirketinin saldırı anında ve öncesinde kameraların arızalı olduğu şeklinde bildirimlerde bulunması üzerine; mahkeme Danıştay binasındaki saldırı olayı ile ilgili olarak, kameraların arıza yapmaları nedeniyle OYAK SGS Şirketi görevlileri tarafından alınan cihazların arızalı olsa dahi temin edilmesine karar vermişti.

TÜBİTAK’ın raporu yargı sürecini değiştirdi

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Ekim 2009 tarihli duruşmasında, Danıştay saldırısı ile ilgili kamera görüntülerinin incelenmesi için yedek üye hakim Hüsnü Çalmuk’a yetki vermişti. TÜBİTAK, 12 Ocak 2010′da kamera kayıtları ile ilgili ön raporunu Çalmuk’a sunmuştu. Bu raporda, OYAK Güvenlik’ten gelen yoğun disklerin belirtilenin aksine arızalı olmadığı, bazı kayıtların geri döndürülemez şekilde silindiği belirtilmişti. Bunun üzerine görevli hâkim, bilirkişi ön raporunun kendisine ulaşmasından sonra 13 Ocak 2010′da sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. 

MİLATGAZTESİ.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri