Otomobil fiyatlı güvercinler

Şanlıurfa güvercin tutkusu..

Şanlıurfa'da her hafta sonu düzenlenen ihalelerde otomobil fiyatına güvercin satılıyor. Arabasını, hatta evini satıp cebine para koyanlar güvercin ihalelerine koşuyor.
Şanlıurfa'nın Haşimiye civarında kurulan güvercin ihaleleri ilginç görüntülere sahne oluyor. Birbirinden güzel güvercinler bu pazarda açık arttırma usulü satılıyor. Çakmaklı, paçalı, şebap ve gümüş kanat. Bir çok kişi bu kelimelerin ne anlama geldiğini bilmese de tutkunları için çok şey ifade ediyor.
Güvercin yetiştirmek, Şanlıurfa'da bazıları için büyük sevda.
Akşama yakın kuşlarını uçuran meraklılar Şanlıurfa semalarına ayrı bir ahenk katıyor. Merakla başlayıp tutkuya dönüşen güvercinler Şanlıurfa'da 5-6 milyardan alıcı buluyor.


OTOMOBİL FİYATINA GÜVERCİN
Apartman çatılarında, özel yapılan kafeslerde beslenen güvercinler için her hafta sonu ihale yapılıyor.
Açık artırmayla görücüye çıkan güvercinler ikinci el otomobil fiyatına satılıyor. Fiyatı bin YTL'den başlayan güvercinler özelliğine göre 30 bin YTL'ye kadar çıkıyor. Ne kadar astronomik olursa olsun tutkunları için fiyatların hiç  bir önemi yok.  Kimi evini, kimi arabasını satıyor güvercin alabilmek için.
1994 yılında 30 milyon'a sattığı kuşunu anlatan bir kuş tutkunu “30 milyona sattım 1 ev aldım.” Dedi. İhaleye katılmak için büyük şehirlerden gelen kuş meraklıları burada beğendiği kuşlara servet değerinde fiyat biçiyorlar.
Kuşlar arasında en çok ilgi gören tür ise angut. Angut'u çocuğu olmayan ailelerin yetiştirdiğini belirten Kuş yetiştiricileri “Çocuğu olmayan aileler bir çift angut alıp evinde besliyor.” diye konuştu.
Son yapılan ihalenin gözdesi ise şebap kuşu. İhalede fiyatı 500 YTL'den açılan şebap sadece bir kaç dakika içinde 7 bin YTL'ye alıcı buldu. Türkiye'nin dört bir yanından Şanlıurfa'daki kuş ihalesine katılan güvercin tutkunları her hafta sonu işte bu kuş pazarlarına akın ediyor.



Haber7 - Bahadır Açıkel, Serdar Okay

Yerel Haberleri