Ölen evladını kucağında taşıdı

İngiltere'den tatil için geldikleri Muğla Dalyan'daki yakınlarının evinin bahçesinde oynarken havuza düşen ve kalbi suni tenefüsle yeniden çalıştırılıp tedaviye alınan 2 yaşındaki Lucy Cartwell, yaşam savaşını kaybetti

Anne ve babasıyla Türkiye'de yaşayan yakınları Rebecca Sayne Kingheiln'nin yanına gelen küçük Lucy Cartwell, çarşamba günü Okçular köyündeki evin bahçesinde oynarken 1.5 metre derinliğindeki havuza düştü. Minik Lucy, bir süre su altında havasız kaldı.

Bahçede bulamayınca kendisini aramaya başlayan annesi Sophie Cartwell tarafından yaklaşık 3 dakika sonra havuzdan çıkarılan minik bebeğin duran kalbi, eve çağırılan sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. İlk olarak Ortaca Devlet Hastanesi'ne, ardından Muğla'ya gönderilen Lucy Cartwell, daha sonrada Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Üniversite bünyesindeki Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım ünitesine yatırılan minik kız dün öğle saatlerinde fenalaştı. Lucy Cartwell, doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Yoğun bakım ünitesinin kapısında umutla bekleyen çocuğun yakınları, acı haberle yıkıldı.

Otopsi yapıldı

Hastanedeki işlemlerin ardından iminik kızın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bebeğinin ölümüyle sürekli gözyaşı döken ve eşi Karl Cartwell'in desteğiyle güçlükle ayakta duran acılı anne, kızının cesedini bir an olsun kucağından indirmedi. Morgtan kucağına aldığı çocuğunu Adli Tıp Kurumu'na kucağında getirip, kendi elleriyle teslim eden Sophie Cartwell, soruları yanıtlamadı. Lucy Cartwell'in otopsinin ardından yakınlarınca önce Ortaca'ya ardından da İngiltere'ye götürüleceği belirtildi.

Yerel Haberleri