Oktay'ın ölümünden sonra gelen ihbar

Eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili '156 Jandarma İmdat' hattına yapılan ihbarın detayları ortaya çıktı

Adını vermeyen ihbarcı, olayın suikast olduğunu iddia ediyor. Oktay'ın öldürülmesi olayında bir emniyet müdürü, bir cumhuriyet savcısı bir de işadamının olduğunu ileri sürüyor. Kendisinin olay sırasında gözcülük yaptığını, anlaştıkları ücretin ödenmediğini anlatıyor.

Cihan Haber Ajansı, 25 Şubat 2009 tarihinde Ankara Dikmen Keklikpınarı Caddesi yakınlarında park halindeki aracında silahla intihar ettiği ileri sürülen eski Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay'la ilgili jandarmaya yapılan ihbarın dökümüne ulaştı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nuri Yiğit'e gönderilen dokümana göre Oktay'ın ölümünden 8 ay sonra olayda rol aldığını beyan eden kişi, 19 Ekim 2009 günü saat 19.24'te Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın '156 Jandarma İmdat' hattını '0 312 288 50 08' numaralı ankesörlü telefondan Behçet Oktay'ın ölümü ile ilgili olarak aramış. Kimliğini belirtmeyen şahıs, Oktay'ın intiharına ilişkin bilgiye sahip olduğunu ifade ediyor. Şahıs, 20 Ekim 2009 tarihinde saat 14.30'da tekrar arayarak detaylı bilgi vereceğini belirtiyor. Ancak şahıs söylediği tarihte aramıyor. Jandarmaya telefonu açan şahısla ilgili ise şimdiye kadar herhangi bir işlem yapılmadığı ifade ediliyor.

Behçet Oktay olayında bir Kızılcahamam savcısı, bir Ankara polis müdürü, bir de işadamı olduğunu ileri süren şahıs, olay sırasında kendisinin gözcülük yaptığını ve üç kişi olduklarını belirtiyor. Jandarmanın ısrarlarına rağmen adını vermeyen şahıs, anlaştıkları paranın kendilerine verilmediğini savunuyor. Behçet Oktay'ın öldürülmesinde kendilerinin bir bayanı devreye koyduklarını anlatan şahıs, "3-4 sefer barda buluştular ve o akşam da kadın içkiyi, uyuşturucuyu ve sigarayı kendi ikram etti." diyor. Şahıs, güvenliğinin sağlanması halinde bunları itiraf edeceğini vurguluyor.

 

İhbar telefonunun kayıtları

X: Bir ihbarda bulunacaktım. Dikmen'deki Behçet Oktay olayında ben gözcüydüm o gün. Bu işin içinde bir emniyet müdürü, bir cumhuriyet savcısı ve bir işadamı var.

156: Adınızı alabilir miyim?

X:Adımı veremem.

156: Adınız bizde kalacak.

X: Ben adımı şu an güvenlik açısından veremem.

156:Anladım. Olay nasıl oldu?

X: Olay suikast gibi bir şeydi. Bu olayda bir emniyet müdürü, bir savcı bir de işadamı var. Biz o gün üç kişiydik. Ben gözcüydüm. Bir arkadaş daha vardı.

156: Evet.

X: Benim güvenliğimi sağlarsanız, ben bunu itiraf edeceğim.

156: Anladım.

X: Bu olayda bir Kızılcahamam savcısı, bir Ankara emniyet müdürü, bir de işadamı var.

156: Size tekrar ulaşabilir miyim?

X: Ulaşamazsınız.

156: Kulübeden mi arıyorsunuz?

X: Evet. Yarın 2 buçukta tekrar arayıp her şeyi anlatacağım.

156: Sizi anladım ancak ihbarınızı kayda değer bulmadım.

X: Onlar bizim anlaştığımız ücreti ödemediler.

156: Siz onlarla bir iş mi yaptınız da ödemediler?

X: Yani Behçet Oktay'ın öldürülmesinde biz devreye bir bayan arkadaş koyduk. 3-4 sefer barda buluştular ve o akşam da kadın içkiyi, uyuşturucuyu ve sigarayı kendi ikram etti.

156: Bu bar neresi?

X: Şu an bu barın ismini versem her şey açığa çıkmış olur.

156: Yarın saat 2 buçukta mı arayacaksınız?

X: Yarın saat 2 buçukta arayıp bütün isimleri size vereceğim. 156: Beyefendi buraya gelebilir misiniz?

X: Oraya gelebilsek zaten kim bilir başımıza ne gelir?

156: Anladım. O zaman yarın saat 2 buçukta 156'yı arayın.

X: Zaten Ankara'da bir emniyet müdürü var, görevde onun ismini falan veririm. Tam saat 2 buçukta ararım.

156: Siz ne iş yapıyorsunuz?

X: Ben serbest çalışıyorum.

156: Behçet Oktay kim?

X: Ankara'da terör şube müdürüydü.

156: Tamam beyefendi yarın arayın.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri