Öğrencilere bedava süt!

İzmirli sütçülerden bedava süt ve ayran.

İESOB ile İzmir Sütçüler ve Yoğurtçular Odası, Dünya Süt Günü nedeniyle İESOB Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine süt ve ayran dağıttı.

Yatılı öğrencilere 15 gün süreyle süt vermeyi sürdüreceklerini belirten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili İbrahim Bayram, 'Türkiye dünyada en az süt ve süt ürünü tüketen ülkelerin başında geliyor. Dünyada kişi başına düşen süt tüketimi 60-170 litre aralığındayken, Türkiye'de bu rakam 8-9 litreye kadar düşüyor. Bu etkinliğimizle gençlerimize süt ve süt ürünlerini sevdirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize kolalı içecekler yerine süt içmelerini öğütlüyoruz. Türkiye dünyaya tanıttığı yoğurdu bile en az tüketen ülkeler arasında. Hafta boyunca okul öğrencilerimize süt ve süt ürünlerinin yararlarını anlatacağız. Zaten teknolojinin gelişmesiyle her geçen gün insan sağlığını tehdit eden etkenler artmakta. Hiç olmazsa doğal ürünlerle doğru beslenerek toplum sağlığımızı koruyabilmek ve bu düşünce tarzını insanlara benimsetmek en büyük hedefimiz" dedi.

21 Mayıs'ın içinde bulunduğu haftanın tüm dünyada 'Süt Haftası' olarak kutlandığını hatırlatan İzmir Sütçüler ve Yoğurtçular Odası Başkanı Nurettin Aydın da, "Bu organizasyonu bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. Amacımız her sene kapsamını genişleterek gelenekselleştirmek. Besin öğesi zengin olan sütün tüketimini artırmayı, her yaşta insana süt içme alışkanlığı kazandırmayı kendimize ilke edindik" diye konuştu.

21 Mayıs Dünya Süt Günü'nü kutlamak için okul bahçesinde düzenlenen törende Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından süt ve süt ürünlerinin faydaları anlatıldı. Törenin ardından İESOB Başkanı İbrahim Bayram ve İzmir Sütçüler ve Yoğurtçular Odası Başkanı Nurettin Aydın, okula kayıtlı 388 öğrenciye süt ve ayran dağıttı. Okulda yatılı okuyan 17 öğrenciye de iki hafta boyunca sabah kahvaltılarında süt verilmeye devam edilecek.

Yeni Şafak - Melek Çabuk

Yerel Haberleri