öğder samsun şubesi geleneksel iftar yemeği verdi

ÖĞDER Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesinin geleneksel iftar yemeği Çınar Öğrenci Yurdunda verildi.

ÖĞDER Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şubesinin geleneksel iftar yemeği Çınar Öğrenci Yurdunda verildi. Saadet Partisi il Başkanı Hasan Bayram VAR, EĞİTİM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Necdet GÜNEYSU, ÖĞDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve yaklaşık 120 Eğitimcinin katıldığı iftar yemeğinde konuşan ÖĞDER Samsun Şube Başkanı İsmail OKUTAN; Allah katında duaların kabul edildiği bu kutsal iftar anında Afrika’da aç kalan insanların karınlarının doyması için, zulüm ve işgal altında bulunan halkların kurtuluşu, refahı ve özgürlüğü için rabbimize dua ediyorum. Oruç sadece aç ve susuz kalmak değildir. Önemli olan Afrika’da ve tüm Dünya’da açlıktan ölen insanların haliyle hemhal olabilmektir. Açlıktan bitap düşmüş insanların atamadığı çığlıklar bakışlarla birlikte karınlarımıza batarken biz hantal bedenlerimizi harekete geçiremiyoruz. Onların karınlarını doyuracak çalışmalar yapamıyoruz, onlara yardım edemiyoruz. Bu bizim için bir trajedidir aslında. İnsanlığımız öldü mü yoksa diye sordu?

 

       OKUTAN Konuşmasına şöyle devam etti; ülkemizin en önemli sorunu nedir diye sorsak; öyle zannediyorum ki tüm dernekler, şahıslar, partiler, gruplar; ülkemizin en önemli sorunu eğitimdir diye cevap verecektir. Peki, eğitimin en önemli sorunu nedir desek; o zaman değişik cevaplar verilecektir. Şuurlu öğretmenler derneğine göre eğitimin en önemli sorunu muhtevadır. Adı Türk kendisi yabancı olan gayri milli eğitim sistemi kültürümüzü, dinimizi, geleneklerimizi, milli ahlak kurallarımızı öğretemediği için çocuklarımızı eğitmek şöyle dursun tam tersine çocuklarımızı öğütüyor. Etrafındaki sorunlardan, dünyada olup bitenlerden habersiz sadece kendini düşünen bu yüzden dünyada aç kalan insanlar yardım etmeyi düşünemeyen bencil, egoist zevk sefa peşinde koşan bir insan tipi yetiştiriliyor okullarımızda. İşte biz buna itiraz ediyoruz, buna isyan ediyoruz. Ülkemizde bulunan binlerce okulda, 600 bin kişilik eğitimci ordusuyla çocuklarımızın kalbine ne koyuyorsunuz diye sorulduğunda herkes susuyor, verecek cevap bulamıyor. Eğitim sistemimizin sonunda nasıl bir insan tipi çıkıyor ortaya. Alkolik hareket engellenemez, diye pankart açıp sokakta eylem yapan gençler çıkıyor bu sistemden. sadece kendini değil etrafını da düşünen, aç ve yoksullara yardım etmeyi bir vazife bilen, başkalarının derdiyle dertlenen bir nesil Şuurlu Öğretmenler tarafından yetiştirilecektir. Dünyanın büyük ilim, siyaset, fikir ve hareket adamı olan muhterem Erbakan hocamızın da ifade ettiği gibi Ülkemizin en büyük gücü olan inançlı evlatları Şuurlu Öğretmenler yetiştirecektir.

 

       Şuurlu Öğretmenler Derneği Samsun Şube Başkanı İsmail OKUTAN: Önemli olan hedefin şuurunda olmaktır. En büyük hayır nedir? En büyük hayır bütün insanlığın saadetini sağlayacak olan Adil Bir Düzenin kurulması için çalışmaktır. En büyük hayır Türkiye’deki sorunların bitmesi için Yaşanabilir Bir Türkiye’yi kurmak, Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak için, dünyadaki mazlumların, ezilmişlerin, aç bırakılmışların kurtulması amacıyla Yeni Bir Dünya’yı kurmak için canla başla çalışmaktır, diyerek konuşmasını tamamladı. Samimi ve mütevazı bir şekilde biten programın sonunda eğitimciler çay içip birbirileriyle sohbet etme fırsatı buldular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri