Oganize Sanayi Bölgesi Kuruluyor

Türkiye'nin İlk 'Tarım Organize Sanayi Bölgesi'nin Bursa'ya Kurulması Çalışmalarında Sona Yaklaşıldı.

Türkiye'nin ilk 'Tarım Organize Sanayi Bölgesi'nin Bursa'ya kurulması çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Karacabey'de 20 bin dönümlük arazi üzerine kurulacak sanayi bölgesi, istihdama katkı sağlayacak. Sanayi bölgesinin faaliyete geçmesiyle birlikte, çiftçi, ürünlerini daha iyi fiyatla pazara sunma imkanı bulacak. Tarım Organize Sanayi Bölgesi, Avrupa'nın da bu anlamda en büyük tesisi olacak.

Tarım Sanayi Bölgesi'nde salça fabrikaları, Meyve Suyu Fabrikaları, paketleme, entegre tesisler, tarım ve hayvancılık üretim alanları, fidancılık, damızlık düve üretim istasyonları, teşhir alanları ve araştırma enstitüsü, deneme uygulama alanları gibi çok sayıda bölüm oluşturulacak.

Projenin mimarı AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, bürokratik çalışmaların bitme noktasına geldiğini, projenin çok yakında hayata geçirileceğini söyledi.

Sanayi bölgeleriyle ilgili kanuna ek madde konularak Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi'nin önünün açıldığını ifade eden Koyuncu, 10 Kasım 2008 tarihinde çıkan kanunun ardından çalışmaları hızlandırdıklarını vurguladı.

Sanayi Bölgesi'nin Karacabey'de bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)'ne ait 86 hektarlık arazinin bir bölümünde hayata geçirileceğini aktaran Koyuncu, çalışmanın çok büyük boyutlarda istihdam olanağının sağlanacağını ayrıca, eğitimli insanların da iş olanağına kavuşacağını dile getirdi.

Tarımsal üretimin daha ciddi ve modern koşullarda yapılması ile bölge insanının kazancında da ciddi artışlar olacağının altını çizen Koyuncu, birkaç ay içerisinde çalışmaların başlayacağını sözlerine ekledi.

Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ise projenin istihdam açısından getirisinin yanı sıra, sanayinin bir bölgede oluşması nedeniyle de ayrıca büyük bir önemi bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Çevreye daha duyarlı daha temiz bir alan oluşacak. 50 fabrika açılsa istihdam çok ciddi boyutlara ulaşır. Karacabey, Kemalpaşa gibi ilçelerde üretilen ürünler pazara direkt gönderiliyor. Bunların bu sanayi bölgesinde işlenerek gönderilmesi sayesinde üreticilerin kazancı da artacaktır."

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca da, Tarım Organize Sanayi Bölgesi'nin bölgeye ve Bursa'ya faydasının saymakla bitirilemeyeceğine dikkat çekerek, "Orada toplu bir şekilde hayvancılık yapılacak, entegre tesisler açılacak. İstihdam ve üretim açısından çok önemli gelişmeler olacak. Bütün çiftçilere örnek bir işletme olacak. Bu proje bölge halkını heyecanlandırmaktadır. Çok büyük önemi var bu projenin." şeklinde konuştu.

(CİHAN)
 

Yerel Haberleri